IGRAĆE KONZOLE

Sony predstavio manji PlayStation 5, poznato i kad stiže u prodaju

11.10.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Najnovija varijanta PlayStationa 5 optičku jedinicu prodaje kao odvojenu opciju, a po dimenzijama je manja od trenutno dostupnog modela

Sony je najavio nove modele PlayStationa 5, uređaj kojeg će svi najvjerojatnije zvati 'PS5 Slim'. Novi model dolazi s istom snagom izvornog PlayStationa 5, ali ima manje kućište s priključivim disk pogonom i 1TB SSD. Odvojivi pogon novog modela znači da možete kupiti Digital Edition i kasnije se predomisliti, dodajući pogon kao modularni dodatak po cijeni od 119 eura.

'Kako bismo odgovorili na rastuće potrebe igrača, naši inženjerski i dizajnerski timovi surađivali su na novom formatu koji pruža veći izbor i fleksibilnost', napisao je Sony u svom najavnom blogu. 'Iste tehnološke značajke koje PS5 čine najboljim za igranje upakirane su u faktor manjeg oblika, zajedno s priključnim Ultra HD Blu-ray Disc Driveom i 1TB SSD-om za više interne pohrane.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Sony kaže da novi PS5 ima 30 posto manji volumen, a njegova težina je 18 posto i 24 posto lakša od originala. Novi dizajn koristi četiri pokrovne ploče (gornja je sjajna dok su strane mat). Oba modela uključuju vodoravno postolje, dok će se okomito postolje 'kompatibilno sa svim PS5 modelima' prodavati zasebno za 54.99 eura.

U zamjenu za fleksibilnost 'kupi sada, dodaj disk kasnije', novi model PS5 ima višu startnu cijenu od 449.99 eura. U međuvremenu, platit ćete 549,99 eura za model s Ultra HD Blu-ray Disc pogonom. Novi PlayStationi 5 u SAD dolaze u studenom, a Sony kaže da će model globalno postati dostupan tijekom sljedećih mjeseci. Tvrtka također napominje da će, nakon što proda trenutno dostupne modele, prestati proizvoditi 'staru' verziju PlayStationa 5.