USKORO I KOD NAS

Sonos ima novi lako prenosivi pametni zvučnik, poznata i cijena

10.03.2021 u 10:24

Bionic
Reading

Sonos Roam sam će se prebaciti s Wi-Fija na Bluetooth kako bi omogućio neprekidnu reprodukciju zvuka kad se udaljite od mreže Wi-Fi

Tvrtka Sonos predstavila je novi dodatak svojoj ponudi bežičnih zvučnika.

Roam, težak nešto manje od pola kilograma, prebacit će se sam s mreže Wi-Fi na Bluetooth.

Prebacivanje se odvija automatski čim se dovoljno udaljite od mreže Wi-Fi kako bi bio moguć nesmetani streaming glazbe bez obzira jeste li kod kuće, u uredu ili negdje na otvorenom. Pritom, naravno, mora biti uparen putem Bluetootha s uređajem kojeg koristite za reprodukciju glazbe.

Nova značajka Sound Swap omogućava prebacivanje zvuka na najbliži zvučnik unutar vašeg sustava, što bi trebalo olakšati slušanje dok se krećete kroz više prostorija. Za to je potrebno pritisnuti i zadržati pritisak na tipci za pokretanje i pauziranje reprodukcije na Roamu.

Prateća aplikacija omogućava grupiranje Roama s bilo kojim drugim Sonosovim zvučnikom dok koristite Bluetooth.

Uključena je i podrška za više servisa za streaming, kao i za glasovno upravljanje putem digitalnih pomoćnika kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant, ali i za Appleov AirPlay 2 te drugih servisa za streaming.

Značajka Automatic Trueplay je sada dostupna kada ste povezani putem Bluetootha, kao i putem mreže Wi-Fi mreže. Riječ je o značajki koja automatski prilagođava zvuk prostoriji u kojoj se nalazite.

Trokutasti zvučnik dostupan je u crnom i bijelo-sivom izdanju. Otporan je na prašinu i vodu (IP67), a dolazi u paketu sa silikonskim kapicama i fizičkim tipkama za zaštitu od kapljica i udaraca.

Roam možete koristiti u vodoravnom ili okomitom položaju.

Može reproducirati glazbu do deset sati bez punjenja, kažu u Sonosu, dok bi baterija trebala potrajati i do deset dana u stanju mirovanja.

Roam podržava bežično punjenje putem Sonosovog magnetskog punjača kojeg ćete trebati zasebno nabaviti. No, poslužit će i bilo koji bežični punjač koji podržava standard Qi, kao i kabel USB-C koji dolazi u paketu sa zvučnikom.

Na hrvatskom će tržištu biti dostupan od 20. travnja po cijeni od 1.399 kuna.