USKORO I KOD NAS

Slušalice LG Tone Ultra neće vas razočarati

01.10.2014 u 13:52

Bionic
Reading

Ponuda Bluetooth slušalica raznih namjena na domaćem tržištu uskoro će biti bogatija za novi model proizašao iz radionice LG-ja. Brend slušalica Tone Ultra prisutan je već neko vrijeme, a sada nam dolazi ovogodišnji model, oznake HBS800

Već neko vrijeme družimo se s odličnim mobitelom LG G3, a užitak korištenja sada je potpuniji jer nam je lokalni ogranak kompanije poslao Bluetooth slušalice Tone Ultra HBS800.

Već na prvi pogled te prateći ranije modele slušalica iz ovog serijala jasno je da su namijenjene aktivnim korisnicima. Sastoje se od dijela koji se postavlja oko vrata, a same slušalice uobičajeno ulaze u uho. Uz njih, LG će vam isporučiti dva dodatna para gumiranih nastavaka za slušalice, a sve kako vam one ne bi ispadale tijekom korištenja.

Dio koji se nalazi oko vrata ugodan je za korištenje i odgovarat će i onom najširem i onom najužem. Plastika korištena za izradu glatka je i ugodna na tijelu te neće predstavljati nikakav problem ni osobama s osjetljivom kožom. Jedini nedostatak u ovom segmentu koji bismo istaknuli je činjenica da slušalice nisu vodootporne.

Kontrole za upravljanje funkcijama smještene su s jedne i druge strane dijela koji se nalazi oko vrata, a slušalice LG Tone Ultra imaju i tehnologiju ANC (Ambient Noise Cancelling) koja će pokušati ukloniti svu pozadinsku buku i slobodno možemo dodati da to čini dobro. Ova opcija aktivira se pripadajućim prekidačem, a jedina briga koju ćete imati nakon aktivacije je to da morate biti oprezni da vas u prometu ne ‘pokupi’ neko vozilo koje nećete čuti.

Što se povezivanja s pripadajućim uređajima tiče, stvar se odvija uobičajenim putem, standardnim uparivanjem s mobitelom, tabletom ili nekim drugim sličnim uređajem. Slušalice koriste Bluetooth u verziji 3.0, što osigurava kvalitetan prijenos podataka među uređajima. Ugrađena baterija kapaciteta je 195 mAh, što garantira do 10 sati korištenja dok ćete na potpuno punjenje ugrađene baterije potrošiti tek dva.

Koristite li neki od iPhonea, stanje napunjenosti baterije prikazat će se na zaslonu mobitela, no istu informaciju moguće je saznati i pritiskom te držanjem tipke volume down u trajanju od sekunde, nakon čega ćete dobiti glasovnu obavijest o statusu baterije.

Sve u svemu, slušalice LG Tone Ultra (HBS800) neće vas razočarati i odlučite li se za njihovu nabavku, definitivno nećete pogriješiti. Ono što vam u ovom trenu ne možemo reći o njima je njihova prodajna cijena, s obzirom  na to da se još uvijek nisu pojavile na našim prostorima, no čim doznamo ovu informaciju, pridodat ćemo je.

Više detalja o slušalicama te njihove potpune specifikacije možete saznati preko ovog linka