GLUPO I ZABAVNO

‘Slijepi’ vozač dostigao rekord Alfa Romea iz 1951.

29.11.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Profesionalni trkač Ed Morris upravljao je Alfa Romeo Giulijom Quadrifoglio kojoj su svi prozori bili potpuno zatamnjeni

Silverstone, poznata staza u Engleskoj, ukonfiguraciji 'National' bila je poprište obilježavanja rekorda koji je postavio prvak Formule 1 1965. godine Nino Farina, i to vozeći Alfa Romeo 159 Quadrifoglio za 1:44 minute.

Sada je taj rekord obilježio Britanac Ed Moriss, najmlađi vozač koji je nastupao na 24 sata Le Mansa, tako što je za upravljačem Alfe Romeo Giulije Quadrifoglio također odvozio krug za 1:44 minute, samo što je bio ‘slijep’.


Odnosno, svi su prozori na njegovoj Alfi bili zatamnjeni vinilom te apsolutno ništa nije vidio, već se morao oslanjati na sigurnosne sustave u automobilu te na instrukcije koje mu je davao njegov kolega trkač David Brise, vozeći u Alfi iza njega.

Dvojac je dva dana vježbao prije nego što je mogao prijeći na službeno mjerenje vremena. Ovaj neobičan eksperiment u isto vrijeme je glupav, ali i zabavan za gledanje, a sam Morris je rekao da mu je to bilo vrlo čudno iskustvo.