TEHNO SAVJETI

Skrivene opcije: Ove trikove za Netflix jednostavno morate isprobati

10.03.2021 u 08:32

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih usluga za streaming na svijetu krije niz korisnih skrivenih značajki. Poboljšajte vaše iskustvo gledanja serija i filmova uz ove savjete

Netflix je jedna od najpopularnijih usluga za streaming - nudi programe bez reklama, mogućost gledanja bez odlaska na internet, različite planove pretplate i mnogo toga drugog, objašnjava Makeuseof. Pitanje je, doduše, izvlačite li maksimum iz vašeg Netflix iskustva? Probrali smo nekoliko super korisnih trikova koji će vam definitivno poboljšati gledateljsko iskustvo.

Preuzmite filmove i serije i gledajte ih bez da trošite internet

Pred vama je dugo putovanje? Ne brinite - preuzmite nekoliko filmova na uređaj i gledajte ih dok se vozite bez brige o internetskoj vezi. Sadržaj Netflixa možete preuzeti na bilo kojem uređaju, uključujući Android, iOS i PC.

Napravite različite profile za ostale korisnike vašeg računa

Ako vaš Netflix koristite zajedno s nekoliko drugih osoba, najbolje je napraviti profile za svakog od njih. Na Netflix računu je moguće imati do pet osoba i cijela stvar se, naglašavamo, dodatno ne naplaćuje.

Razlog za izradu više profila su različite preference pojedinih korisnika, što je izvrsno ako imate djecu. Stvaranjem zasebnog profila za dijete riješit ćete se prijedloga koji uključuju Peppu Pig svaki put kad odlučite gledati znanstveno fantastične i hororo serije.

Svaki profil također može imati zasebni PIN kojim djecu možete spriječiti od otvaranja vašeg računa i gledanja nečeg što za njih nije primjereno.

Gledate Netflix na računalu? Koristite ove kratice

Za navigaciju kroz Netflix pri gledanju filma i TV emisije na računalu možete koristiti i kratice za tipkovnicu. Njihovim korištenjem lakše ćete pauzirati, pokrenuti i premotati emisiju koju gledate.

Evo nekoliko kratica koje bi vam mogle poslužiti:

  • Razmak: Pauza ili pokretanje
  • F/Esc: Ulaz/izlaz iz načina rada na cijelom ekranu
  • Strelica prema lijevo/desno: Premotavanje deset sekundi prema nazad ili naprijed
  • Strelica prema gore/dolje: Poglasnite ili stišajte zvuk
  • S: Preskakanje uvoda

Gledajte emisije sa rodbinom i prijateljima preko interneta

Ekstenzija za Chrome pod imenom Netflix Party omogućit će vam da s drugima putem interneta gledate Netflix TV emisije ili filmove. Tijekom razgovora također možete čavrljati u pravom vremenu.

Za gledanje Neflix Partyja svatko mora imati zasebni račun na Netflixu. Grupnom gledanju putem interneta može prisustvovati do 50 ljudi.

Promijenite izgled titlova

Niste zadovoljni osnovnim titlovima na Netflixu? Promijenite njihov izgled putem Netflixovog izbornika - birajte im font, veličinu, boju i boju sjene.

Kako biste to napravili na web stranici Netflixa, kliknite na profilnu sliku uđite u Account. Nakon toga kliknite na svoj profil da biste otvorili postavke i nakon toga kliknite na Subtitle appearance, odnosno na pridruženu mu stavku 'Change'. Nakon što ste napravili nužne promjene, pohranite promjene biranjem stavke Save.

Selektivno pobrišite povijest pregleda

Ako ste pogledatli neku seriju bez znanja bolje polovice, uvijek ju možete sakriti (seriju, ne polovicu) kako biste izbjegli veliki skandal. Da biste selektivno izbrisali dijelove povijesti gledanja, kliknite na sliku profila i u izborniku birajte Account > Vaš profil >Viewing activity. Pogledajte listu i pritiskom na prekriženi kružić maknite epizode čije gledanje ste odlučili sakriti.