KONAČNO SMO I TO DOČEKALI

Šeprtlje, odahnite: Motorola priprema samopopravljajući ekran za mobitele

19.08.2017 u 10:48

Bionic
Reading

Poznati proizvođač mobitela želi stati na kraj skupim popravcima ekrana prijavivši patent za ekran koji automatski popravlja pukotine i oštećenja

Patent je predan još u veljači, a dobio potvrdu prošloga tjedna predstavlja novi polimerni ekran koji sam popravlja oštećenja. Ekran će imati takozvane termalne elemente koji mogu prepoznati oštećenja na ekranu. Nakon što prepozna oštećenje, telefon bi koristio toplinu kako bi meorijski polimer popravio nastalu štetu.

Kako to radi?

Reakcija na toplinu ne može popraviti apsolutno sva oštećenja, no definitivno može pomoći. Također, prije nego što se previše ne uzbudite, spomenimo da se radi samo o patentu kojeg Motorola planira otkupiti, što znači da on još nije u njihovim rukama. Čak ako ga i preuzmu, male su šanse da će proizvođač izdati samopopravljajući ekran.

Također valja uzeti u obzir drugu stranu medalje: koliko će izrada ovakvoga ekrana utjecati na kvalitetu prikaza i hoće li imati sličan 'osjećaj' kao ekrani koje koristimo? Također, cijena novih polimernih ekrana možda je toliko visoka da će nam se više isplatiti telefon standardnog ekrana odnijeti na popravak nego kupiti onaj samopopravljajući.

Što god se desilo, radujemo se ovim vijestima. Samopopravljajući ekrani mogli bi okrenuti industriju telefona naglavačke.