VELIKA TURNEJA

Šef Facebooka ove će se godine provozati cijelim SAD-om

  • Autor: D.R.
  • Zadnja izmjena 12.01.2017 11:36
  • Objavljeno 05.01.2017 u 08:14
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Robert Galbraith

Suosnivač i šef Facebooka ove godine je odlučio obići sve države SAD-a i u svakoj upoznati novu osobu

Zuckerberg, čini se, nipošto ne planira napustiti svoju društvenu mrežu. Njegov zadatak je ove godine posjetiti i upoznati ljude iz svake od pedeset država Sjedinjenih Američkih Država, s time da je do danas 'odradio' tridesetoricu.

Podsjetimo, Zuckerbergova dosadašnja dostignuća uključuju stvaranje umjetne inteligencije koja mu se brine o obiteljskoj kući, trčanje 365 milja, čitanje 25 knjiga i učenje mandarinskog.

Svoje namjere za 2017. objavio je, tko bi rekao, na Facebooku

'Priscilla i ja uživali smo u dugim šetnjama i putovanjima otkad smo prohodali. Proputovao sam cijeli svijet i posjetio mnoge gradove, a sad planiram proputovati SAD.

Ovaj zadatak planiram prihvatiti kao izazov, s obzirom da dolazimo do velike prekretnice u povijesti. Tehnologija i globalizacija desetljećima nas čine produktivnijima i povezanijima. Ovo je stvorilo mnoge koristi, no nekim ljudima učinilo je život mnogo većim izazovom i doprinijelo, po meni, najvećem osjećaju razdvojenosti. Moramo pronaći način na koji promijeniti pravila igre kako bi ona funkcionirala za svakoga.

Moj posao temelji se na povezivanju svijeta i davanja glasa svakome. Osobno želim čuti više o tim glasovima ove godine. To će mi pomoći pri vođenju posla na Facebooku i inicijativi 'Chan Zuckerberg' kako bismo imali najpozitivniji utjecaj dok svijet ulazi u važno novo razdoblje.

Moja putovanja tijekom 2017. bit će putovanja cestom u društvu moje žene, a posjećivat ćemo male gradove i sveučilišta, posjetiti naše urede diljem zemlje, susretati se s učiteljima i znanstvenicima te putovati do zabavnih mjesta koja ćete nam vi preporučiti.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!