TEHNO TRENDOVI

Samsungovi preklopni telefoni pronašli su publiku među poslovnim korisnicima, sektor bilježi brz rast

06.12.2022 u 14:51

Bionic
Reading

Broj Galaxy preklopnih telefona isporučenih tvrtkama više se nego udvostručio, a posebno su zainteresirani poslovni korisnici

Tvrtka Samsung Electronics objavila je da je broj prodanih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj preklopnih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od siječnja do listopada 2022. godine povećan je za 105 posto u usporedbi s istim periodom 2021.

Uz očekivanja da isporuka preklopnih pametnih telefona dostigne 16 milijuna jedinica širom svijeta, što je povećanje za 73 posto, ovaj faktor forme ubrzano postaje prihvaćeniji te se očekuje da prodaja preklopnih telefona u 2023. dosegne 26 milijuna jedinica. Jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno na velikom zaslonu i moćna optimizacija aplikacija za preklopne uređaje također doprinose tome da se poslovni korisnici sve više odlučuju za njih.

Prednosti preklopnih telefona za poslovne korisnike  

Preklopni telefoni privlače sektor financijskih usluga, gdje 74 posto financijskih savjetnika koji su sudjelovali u anketi kaže da je stalna povezanost preko mobilnih aplikacija bitna ili ključna.

Model Galaxy Z Fold4, Samsung preklopni pametni telefon četvrte generacije. Model nudi veliki, proširivi zaslon, što olakšava rad u uredskim aplikacijama.

Snažna partnerstva

Rad uz pomoć preklopnih telefona je popularan u mnogim poslovnim sektorima i industrijama. Trenutna konkurencija na tržištu je ogromna, pogotovo u sektoru financijskih usluga.

Njihovi uređaji moraju podržavati složene procese i obujam rada, uključujući obavijesti, istraživanja i grafikone. Samsung je unaprijedio korisne značajke modela Galaxy Z Fold, što je dovelo do rasta potražnje za preklopnim telefonima za poslovnu upotrebu.

Prema nedavnom istraživanju, aplikacija  Bloomberg Professional za financijske usluge koja se najviše koristi među profesionalcima u području investicija kao što su trgovci, analitičari i menadžeri. Prilagodljiv prikaz aplikacije Bloomberg Professional na modelu Samsung Galaxy Z Fold4 nudi kontinuitet rada i obavljanje više zadataka istovremeno.

  • +6
Samsung Galaxy Z Fold4 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

DocuSign je rješenje za elektronsko potpisivanje koje koristi 24 od 25 najboljih tvrtki s liste Fortune 500 Financial, a optimiziran je za Android 12L. Za financijske profesionalce koji rade u uredu i izvan njega, DocuSign nudi iskustvo korištenja nalik onom na PC računalu zahvaljujući Samsung DeX režimu rada.

Samsung je također surađivao s tvrtkom IBM na rješavanju izazova s kojima se financijski profesionalci mogu susresti u podršci klijentima kada rade remote. IBM iX, partner za dizajn iskustva korištenja u okviru IBM Consultinga, radio je s jednom od vodećih financijskih institucija na razvoju mobilnog iskustva koje imovinskim savjetnicima pomaže da brzo pristupe i upravljaju informacijama vezanim za tržište i portfelje.

Integracija Samsung DeXa i S Pen olovke omogućuje interakciju s podacima, preuzimanjem i spuštanjem datoteke iz jedne aplikacije u drugu, pretvarajući ručno pisani u tipkani tekst pa čak i snimanje digitalnih potpisa u okruženju koje je slično stolnom  računalu na svom preklopnom uređaju. Samsung filozofija otvorenosti omogućila je ugradnju drugih popularnih aplikacija za video pozive, kontakte klijenata, email i rasporede unutar sučelja s više aplikacija.