NOVITETI

Samsung priprema SSD kapaciteta četiri terabajta!

08.08.2018 u 11:21

Bionic
Reading

Novi Samsungovi SSD-ovi trebali bi biti prvi koji će koristiti četiri-bitnu tehnologiju V-NAND. Takozvane QLC ćelije sadrže više memorije u istom prostoru kao i prethodno korištene tri-bitne ćelije, zadržavajući istu brzinu rada

Kad su u Samsungu predstavili svoj prvi čip s terabajtom flash memorije dalo se naslutiti kako je to tek početak. Tako je i bilo. Iz južnokorejske korporacije sad stiže SSD disk kapaciteta četiri terabajta koji nije isključivo namijenjen tvrtkama.

PRIRUČNIK ZA SUTRAŠNJICU

Bez ovih 12 riječi i izraza teško ćete razumjeti tehnologiju budućnosti

Pogledaj galeriju

Novi Samsungovi SSD-ovi trebali bi biti prvi koji će koristiti četiri-bitnu tehnologiju V-NAND. Takozvane QLC ćelije sadrže više memorije u istom prostoru kao i prethodno korištene tri-bitne ćelije, zadržavajući istu brzinu rada. To znači kako će ti 2,5-inčni SATA SSD diskovi čitati i pisati podatke brzinom od 540, odnosno 520 megabajta u sekundi.

Uz disk kapaciteta četiri TB u Samsungu namjeravaju predstaviti i disk kapaciteta jedan TB te kapaciteta dva TB, kao i diskove M.2 NVMe namijenjene u poslovne svrhe, piše Engadget.