BRŽI, BOLJI, JAČI

Samsung objavio detalje o nadolazećem Galaxy Watchu, uzdaju se u potpuno nov procesor

10.08.2021 u 12:32

Bionic
Reading

Najnoviji sat čiji je softver korejski div razvio u suradnji sa Googleom u sebi krije moćni procesor koji, pored bolje energetske učinkovitosti, navodno ima i puno bolje performanse

Samsung je službeno najavio Exynos W920, najnoviji procesor dizajniran za pametne satove i ostale nosive uređaje. Kompanija kaže da se radi o prvom 5-nanometarskom čipu za nosive uređaje na svijetu, a rezultat su poboljšane performanse i učinkovitost.

Exynos 920 ima dvije jezgre Cortex-A55 i grafički procesor Mali-G68 (usporedbe radi, Qualcommovo Snapdragon 88 ima četiri jezgre Cortex-A55 koje se koriste za zadatke koje troše malo električne energije). Samsung obećava 20 posto bolje performanse i deset puta bolju grafiku od prijašnjeg čipa. W920 također ima procesor Cortex-M55 posvećen always-on prikazu.

Verge također napominje da kupci neće morati predugo čekati dolazak novog čipa. Samsung je ekspliciton naglasio da Exynos W920 'podržava ujedinjenu prijenosnu platformu koju je kompanija razvila u suradnji sa Googleom te koja će po prvi put biti iskorištena u nadolazećem modelu Galaxy Watch.'

Model o kojem je riječ je, kao što se i dalo pretpostaviti, skoro u cijelosti poznat Galaxy Watch 4 koji će se predstaviti tijekom Samsungovog događaja Unpacked. Kao što je Samsung spomenuo, kompanija radi s Googleom na novom pametnom satu koji kombinira Tizen i Wear OS.