ERA SAVITLJIVIH

Samsung je na korak do savitljivog mobitela

14.02.2014 u 13:25

Bionic
Reading

Samsung je još na sajmu CES 2013 predstavio konceptni uređaj kojem su bočni dijelovi ekrana bili savinuti, a kako bi prikazivali dodatne informacije o uređaju i proširili mogućnosti. Iako je kompanija već izbacila model Galaxy Round zakrivljenog ekrana, ovdje je riječ o tehnologiji na korak do one potpuno savitljive. Po svemu sudeći, Samsung se sprema u 2014. izbaciti model zasnovan na konceptu starom godinu dana

LG je već preuzeo vodstvo s ostalim savitljivim ili zakrivljenim komponentama poput baterije, a koje Samsungov Galaxy Round jednostavno nema. LG G Flex tako je na korak bliže istinski savitljivom uređaju, što je Samsung ponukalo na nešto brži razvoj, ako je za vjerovati izvješćima analitičara.

'Zakrivljeni uređaji stići će pod okriljem Galaxyja krajem ove godine, a proizvest će ih se u nekoliko milijuna primjeraka', naveo je jedan od analitičara KDBV Daewoo Securities.

Toj tvrdnji u prilog ide i govor Samsungova šefa odjela za razvoj ekrana, koji je u konferencijskom razgovoru prošli mjesec rekao kako kompanija sprema manje zakrivljene OLED ekrane (mobiteli i gadgeti) za tekuću godinu, a sličnog je govora bilo i za vrijeme prošlogodišnjeg Samsung Analyst Daya u Koreji. Međutim, ekrani su jedna stvar u istinski savitljivim uređajima, a tehnologija baterija nešto sasvim drugo. Prema izvorima, Samsung opako kasni za LG-jem u tom polju, a uspješno se drže tek tehnologija vezanih za ekrane.