jednostavna formula

Sami izračunajte koliko će vam trajati baterija na laptopu

21.03.2018 u 12:02

Bionic
Reading

Ako često koristite laptop na bateriji, trebali biste biti dobro informirani o vremenu koje možete provesti koristeći ga kako biste se na njega mogli osloniti. Pomoću ove jednostavne formule sami izračunajte koliko će to biti

Proizvođači nisu uvijek iskreni oko toga koliko laptop može izdržati na jednom punjenju, a informacije prezentiraju kroz brojke, razne mjerne jedinice i tehničke nazive.

Kapacitet može ovisiti o raznim uvjetima, poput toga jeste li spojeni na Wi-Fi i koliko vam je ekran osvijetljen. No, ponekad ne možete paziti na uštedu, pogotovo ako vam internet i jača svjetlina trebaju pa biste stoga trebali biti dobro informirani o vremenu koje možete provesti radeći na svom prijenosnom računalu dok se on napaja isključivo sa baterije kako biste se na njega mogli osloniti.

Koliko će baterija trajati možete sami izračunati i to preciznije nego što računa vaš laptop. Za ovo vam je potreban kalkulator i podaci o bateriji računala koje koristite koje možete naći na njoj, na internetskoj stranici proizvođača ili specifikacijama koje ste dobili prilikom kupnje.

FRKA JE

U kakav se to skandal upetljao Facebook i šest stvari koje morate o tome znati

Pogledaj galeriju

Vrijeme koje će laptop izdržati na bateriji izračunajte tako da podijelite broj watta baterije s procijenjenom snagom izraženom u istoj mjernoj jedinici. Rezultat će biti stvarno trajanje baterije izraženo u satima.

Procjena snage se razlikuje ovisno o tome za što koristite računalo. Ako želite igrati, trošit ćete između 40 i 60, za gledanje videa od 15 do 30, a za pretraživanje interneta od 10 do 15 watta.

Nemojte smetnuti s uma kako sve baterije slabe tijekom vremena pa procijenjena potrošnja najbolje odgovara novijim uređajima koji nisu mnogo korišteni.