KORISNO ZA PLAŽU

S ovim uređajem nikada nećete izgorjeti na suncu

31.03.2014 u 10:01

Bionic
Reading

Gadget u obliku sata može izmjeriti koliko ste izloženi UV zrakama i upozoriti vas kad biste mogli pretjerati s boravkom na plaži ili kakvom drugom mjestu na otvorenom

Napravljen je da bi eliminirao potrebu za kremom za sunčanje koja štiti kožu od štetnih učinaka sunčevih zraka, ali ujedno onemogućava upijanje UVB zraka putem kože, a one su potrebne tijelu da bi stvaralo vitamin D.

Taj je vitamin važan za održavanje razina kalcija u tijelu i pomaže pri održavanju zdravih kostiju. Moguće je i da ima utjecaj na rak dojke, artritis i dijabetes.

Prvo ćete trebati unijeti procjenu osjetljivosti kože, na ljestvici od jedan do 11. LED lampice na uređaju palit će se kako raste izloženost UV zrakama. Kad je vrijeme za sklanjanje u hladovinu, počet će bljeskati.

Sunfriend (klikni za uvećanje)


Budući da je predviđen za nošenje na zapešću, pokazivat će tek koliko je taj dio tijela bio osunčan, a neće vas moći ni informirati o tome koliko je tijelo proizvelo vitamina D dok ste bili izloženi suncu.

Novo izdanje prodaje se po cijeni od 50 dolara (oko 280 kuna). Uskoro bi moglo biti nadograđeno Bluetoothom da bi se moglo povezivati s aplikacijom za pametne telefone.

Rade i na razvoju senzora koji će moći razlikovati UVA i UVB zrake, piše Daily Mail