GALAXY ADVANCE CORE

S ovim dodacima smartphone može koristiti i vaša baka

14.03.2014 u 20:08

Bionic
Reading

Uz pomoć tri nova dodatka za Galaxy Core Advance, osobe s posebnim potrebama lakše će se snalaziti u nepoznatom prostoru, moći će pročitati tekst i voditi bilješke

Dodaci Ultrasonic Cover, Optical Scan Stand i Voice Label dizajnirani su kako bi olakšali život osobama starije životne dobi te osobama s invaliditetom, naročito onima nepokretnima i slabovidnima.

Dodatak ultrazvučnog pokrova (Ultrasonic Cover) omogućava korisnicima da primijete prepreke i lakše se snađu na nepoznatim mjestima, slanjem obavijesti pomoću vibracija ili glasovnih poruka. Držanjem zaštitne maske ispred korisnika, moguće je poboljšati osjet slabovidnih osoba za predmete i osobe u njihovoj neposrednoj blizini, na udaljenosti do dva metra.

Optical Scan Stand (klikni za uvećanje)


Optički čitač sa stalkom (Optical Scan Stand) omogućava postavljanje uređaja iznad tiskanih materijala, čime se automatski aktivira aplikacija Optical Scan, koja razlučuje tekst od fotografija i čita ga korisniku naglas.

Ovaj je dodatak naročito koristan kada je osoba s poteškoćama sama kod kuće jer automatski pokreće aplikaciju koja korisniku čita tekst čim senzor razazna papir na postolju.

Dodatak glasovnih oznaka (Voice Label) pomaže korisniku u razlikovanju predmeta tako da mu omogućava da vodi bilješke o njima i glasovno ih obilježava.

Pomoću tehnologije NFC i pametnog telefona, korisnici mogu snimati, pohranjivati i pristupati svojim bilješkama kada god požele. Ova funkcionalnost također omogućava korisnicima da snime bilješke s kratkim pojašnjenjima kako da koriste pojedine elektroničke uređaje.


Galaxy Core Advance dolazi s brojnim predinstaliranim funkcionalnostima kao što su S Voice, S Translator, Sound & Shot, Group Play, Easy Mode te aplikacijama Light Sensing, Instant Voice Recorder i Voice Guided Camera, posebno prilagođenima za osobe s invaliditetom i slabovidnošću.

Novi dodaci bit će uskoro dostupni na tržištu, a u Samsungu ih planiraju proširiti i na ostale uređaje iz serije Galaxy.