MALO DRUGAČIJE

Rinspeed Oasis je više automobila u jednom

17.10.2016 u 06:47

Bionic
Reading

Rinspeed, švicarska tvrtka koja se bavi razvojem rješenja za automobilsku industriju, za CES salon u Las Vegasu pripremila je Oasis, konceptni dvosjed koji može biti mnogo automobila u jednom

Rinspeed je jedna od najzanimljivjih tvrtki u automobilskoj industriji. Iako ne proizvodi automobile već živi od prodaje znanja i tehnologija velikim klijentima, njen vlasnik Frank Rinderknecht svake godine napravi jedan ili dva koncepta koja služe kao ‘nosači’ za njegove vizije onoga što će se u industriji koristiti.

Bio je jedan od prvih koji je shvatio važnost turbopunjača, downsizinga i ekoloških pogona, a među njegovim konceptima nalazi se i prava pravcata amfibija bazirana na Lotusu baš kao u James Bond filmu ‘Špijun koji me je volio’.

Za sajam elektronike CES u Las Vegasu iduće godine Rinspeed je pripremio konceptni dvosjed koji interijerom može biti što vlasnici žele. Dostavno vozilo, običan automobil ili centar za zabavu kad stojite na parkingu.

Dostavu pizze možete obavljati zbog grijane ladice koja se nalazi u stražnjem dijelu vozila, sjedala se okreću za 360 stupnjeva, a vjetrobransko staklo služi za projiciranje slike s raznih gadgeta koje je moguće povezati sa Oasisom.


Iznutra se šef tvrtke trudio napraviti dojam dnevne sobe pa je tako u Oasis ugrađen multifunkcijski upravljač koji može služiti kao stolić za kavu, a umjesto instrumenata vozaču i suvozaču na raspolaganju su dva televizijska ekrana.

Dodao je kako nema ništa protiv da ljudi njegov automobil i doslovno dožive kao oazu pa je stoga u njemu napravio mjesta i za lončanicu s biljkom.