UPUTE ZA POČETNIKE

Registrirali ste se na Deezer i što sada?

20.03.2014 u 11:38

Bionic
Reading

Registrirali ste se na Deezer, ali ne znate kako ga početi koristiti i pristupiti katalogu s više od 30 milijuna pjesama i 30 tisuća radiopostaja? Nema problema. Evo što trebate znati

Krenimo redom, od Deezerove naslovnice.

Naslovnica Deezera (klikni za uvećanje)


U gornjem lijevom kutu naslovnice naći ćete linkove na informacije o Deezeru, a u desnom ikonicu pomoću koje pristupate postavkama svog korisničkog računa.

U potonjoj - osim što možete promijeniti podatke poput lozinke, odjaviti se, aktivirati darovni kod i potražiti pomoć - nalazi se i link na vodič po Deezeru koji će vam objasniti osnovne funkcionalnosti servisa.


Ispod se proteže traka s alatima za reprodukciju. Uz očekivane elemente (tipke za pokretanje glazbe, prijelaz na iduću pjesmu, povratak na prethodnu, potpuno utišavanje glazbe i regulaciju glasnoće te traka s naslovom i tajmerom), tu su i ikonice pomoću kojih možete izlistati sve naslove na čekanju i pogledati što slijedi, ponoviti reprodukciju, slušati pjesme nasumično i prilagoditi kvalitetu zvuka.

Te se opcije, redom kojim smo ih naveli, nalaze u gornjem desnom kutu playera, zajedno s opcijom dodavanja na popis za reprodukciju. U sklopu playera također možete pristupiti popisu pjesama koje ste označili kao omiljene, poslati pjesmu prijateljima na Facebooku ili Twitteru i dodati ju na popis pjesama za reprodukciju.

Desno od playera je tražilica, u koju unosite nazive pjesama, albuma, izvođača...

Deezerova stranica s albumom (klikni za uvećanje)


Meni s lijeve strane ponudit će vam što se može poslušati po izboru Deezerovih urednika (uz opciju pretraživanja po žanrovima i regijama), top liste (po žanrovima, odnosno pjesmama, albumima, izvođačima, popisu pjesama), radiopostaje (tematske i po izvođačima), pristup aplikacijama i fonoteci te korisničkom računu.

U potonjem su poveznice na popis pjesama koje ste označili kao omiljene, playliste, Deezerov tjedni odabir i naslove koje ste nedavno odabrali i slušali.

Središnjim dijelom naslovnice dominiraju prijedlozi pjesama ili albuma koje možete dodati omiljenim pjesmama, u fonoteku ili na playlistu, odnosno odmah poslušati (tako što ćete kliknuti na sliku izvođača ili albuma).

S desne je strane traka s obavijestima, nalik newsfeedu na Facebooku, o tome što vaši prijatelji slušaju i dodaju.

Deezer - dodajte glazbu u svoju fonoteku (klikni za uvećanje)


Odmah na početku Deezer će vam pokušati pomoći tako što će ponuditi obrazac za unos omiljene pjesme. Dok tipkate naziv, pojavit će se prijedlozi slični onome što tražite.

Kad pronađe pjesmu, počet će je reproducirati i ponuditi da je dodate u svoju fonoteku. Ako to želite, kliknite na Dodaj. Zvjezdica će požutjeti. Na istom mjestu to što ste dodali možete ukloniti - samo odaberite Ukloni.

Isti postupak možete napraviti i s izvođačem. Nakon što odaberete nekog, ponudit će vam slične, koje također možete dodati.

Deezer - dodajte slične izvođače (klikni za uvećanje)


Kad odaberete pjesmu, na ekranu će se pojaviti i podaci o albumu na kojem je objavljena (onom koji Deezer ima u katalogu, ne nužno izvornom) pa možete vidjeti i ostale pjesme, kao i podatke o izvođaču, izdavaču, godini kad je izdano i tome slično.

Odabirom pjesama, albuma i izvođača gradite svoj glazbeni profil, prema kojem će vam kasnije servis preporučivati glazbu. Stoga pazite što dodajete.

Sve što slušate možete podijeliti s drugim korisnicima Deezera i na društvenim mrežama. Potražite dugme Podijeli

Reprodukciju možete pokrenuti i zaustaviti na nekoliko načina - recimo, klikom na dugme u playeru u vrhu stranice te klikom na sliku albuma. Kad otvorite stranicu albuma, naći ćete i dugme Sviraj

Deezer će vam ponuditi i izradu popisa pjesama za reprodukciju (playlist). Možete mu se uvijek vratiti kako biste je promijenili i nadopunili u meniju s lijeve strane.


Deezer može raditi i kad nije povezan s internetom. Tu ćete opciju naći iznad popisa pjesama s albuma koji trenutačno slušate, pod tabom Izvanmrežni način rada. Da je pokrenete, trebat ćete instalirati dodatak za svoj preglednik. Deezer će ponuditi upute u novom skočnom prozoru.

I to je sve što trebate za početak. Uživajte u glazbi.

Kako se registrirati? Naučite na brzinu: Nikad nije bilo lakše registrirati se na Deezer