užas u sad-u

Radnici bijesni na Amazon: Tornado se približavao, a oni nisu smjeli imati mobitele sa sobom

13.12.2021 u 08:59

Bionic
Reading

Urušavanje skladišta Amazona u petak navečer, pri čemu je poginulo najmanje šest osoba, pojačalo je zabrinutost i negodovanje zaposlenika najveće svjetske internetske trgovine - čiji je vlasnik i osnivač jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Jeff Bezos - zbog ponovnog uvođenja zabrane mobilnih telefona u radnim prostorima

Skladište u Edwardsvilleu u saveznoj državi Illinois, u blizini St. Louisa, pretvoreno je u ruševine kada je niz razornih tornada prošao kroz šest država, ostavljajući trag razaranja koji se protezao na više od 300 kilometara, piše Jutarnji list.

Amazon je godinama branio radnicima da nose svoje mobilne telefone u skladišta, zahtijevajući da ih ostave u vozilima ili ormarićima za zaposlenike prije nego prođu sigurnosne provjere, a koje uključuju i detektore metala.

Tvrtka je povukla zabranu tijekom pandemije, ali ju je ponovno počela postupno uvoditi u pogone diljem zemlje, prenosi Bloomberg.

Pet zaposlenika Amazona, uključujući dvoje koji rade preko puta urušene zgrade, izjavili su da žele pristup informacijama kao što su ažuriranja o potencijalno smrtonosnim vremenskim prilikama putem svojih pametnih telefona, bez ikakvih ograničenja tvrtke.

Telefoni im također, kako su rekli, omogućuju da komuniciraju s hitnim službama i bližnjima ako su ostali zarobljeni tijekom vremenske nepogode.

  • +5
Tornado u SAD-u Izvor: Profimedia / Autor: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

'Nakon ovih pogibija nema šanse da se oslanjam na Amazon da me zaštiti', rekao je jedan radnik iz susjednog Amazonova pogona u Illinoisu.