SERIJSKI HIPERAUTOMOBIL

Prvi hrvatski kupac preuzeo Rimac Neveru, poznato o kome je riječ

20.02.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Rimac Nevera dobila je nedavno svog prvog hrvatskog kupca, dr. Branka Škovrlja, cijenjenog hrvatskog neurokirurga koji živi u New Jerseyju. 'S obzirom na to da je kompanija Rimac Group iz garaže prerasla u globalnu tvrtku, ali i dalje zadržala sjedište u Hrvatskoj i hrvatski dizajn i znanje, ovaj događaj ima posebnu vrijednost za kompaniju', navode iz tvrtke

Hrvatski kupac svoj je hiperautomobil Rimac Neveru preuzeo putem jednog od prodajnih predstavnika Bugatti Rimca, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku. Podsjetimo, cijena Nevere je oko dva milijuna eura.

Njegovo putovanje započelo je videom na YouTubeu, a kako tvrde iz Rimac Grupe, 'bio je impresioniran kompanijom i automobilom'. Svoj je interes izrazio odmah, a u više navrata je i posjetio Zagreb kako bi upoznao tim, odabrao točne specifikacije i pratio proizvodnju svoje Nevere.

Dr. Škovrlj se odlučio za sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila; tzv. završni sloj Predator Black 'Fantasy' - s unutrašnjošću od crvene kože. Na eksterijeru se ističu sjajne crvene kočione čeljusti, skrivene iza kotača Infinitus, a u unutrašnjosti nekoliko posebnih detalja, uključujući crni satenski završni sloj za anodizirane metalne dijelove, perforirana sjedala i šavove karakteristične za Rimčeve automobile.

Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Grupe, izjavio je: 'Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji.'

Nevera je dizajnirana i razvijena te se proizvodi u sjedištu tvrtke Rimac u Hrvatskoj, odakle su isporuke u tijeku kupcima diljem svijeta. Postavivši 27 svjetskih rekorda za visoke performanse unutar samo godinu dana, uključujući rekord staze Nürburgring za serijska električnih vozila, kao i rekordno vrijeme staze Goodwood u Velikoj Britaniji za serijski automobil, Nevera predstavlja dokaz predanosti brenda stvaranju nove ere automobilskih performansi, navode iz tvrtke.