NOVITETI

Provjerite besplatan cloud backup za Linux

31.10.2015 u 08:10

Bionic
Reading

Veeam Software najavio je Veeam Backup for Linux, besplatnu samostalnu uslugu koja omogućava izradu sigurnosne kopije i obnovu s Linux servera koji su na javnom oblaku kao i za nekoliko preostalih fizičkih Linux servera u samim tvrtkama ('on premises')

S tim alatom korisnici mogu napraviti pojedinačne sigurnosne kopije određene instance u oblaku i vratiti ih na vlastitim serverima ili obrnuto, napraviti backup u tvrtki, a zatim vratiti instance u oblaku.

Linux je i dalje glavni izbor za oblak i 75 posto tvrtki u izvještajima navode da koriste Linux kao glavnu platformu za oblak. Postojeća rješenja vrlo često zahtijevaju ručnu podršku za obavljanje procesa ili su kompleksna i skupa, pa je time rizična dostupnost brojnih takvih Linux servera.

Veeam Backup for Linux bi trebao omogućiti izradu sigurnosne kopije bilo gdje, povratak instanci iz backupa u oblaku na fizički server u tvrtku ili backup iz tvrtki u oblak te integraciju s alatom Veeam Backup & Replication v9.


Zatvorena beta verzija alata Veeam Backup for Linux bit će dostupna u prvoj polovici 2016., po načelu 'tko prvi djevojci'. Ako vas zanima, prijaviti se možete na ovom web odredištu: go.veeam.com/linux.