KRATKO I JEDNOSTAVNO

Pronađite svoj izgubljeni Android smartfon uz pomoć Googlea

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.02.2018 07:13
  • Objavljeno 05.02.2018 u 07:14
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koliko ste se puta pronašli u situaciji gdje sjedite kod prijatelja ili ste negdje izašli, a telefon vam nije u džepu. Kontrolirajte paniku, pokažite da ste maher s tehnologijom i pronađite svoj uređaj pomoću jednostavne usluge Googlea

Jeste li znali da velika većina odluka iza novokupljenih mobilnih telefona biva potaknuto ukradenim ili izgubljenim uređajem? Google je apsolutno svjestan toga te nam je odlučio pomoći pronaći netom izgubljene uređaje. Ako ste kao i mnogi od nas vlasnik Androida, onda je zbilja velika šansa da imate aktivni Google profil. Usluga koju ćemo koristiti zove se 'Find my Android' i dostupnija je nego što ste mislili.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google nastoji pomoći

Za razliku od vlasnika iPhonea koji na iOS-u koriste iCloud i posebnu aplikaciju kao alate za pronalaženje neto izgubljenog uređaja, Google to radi preko, pa, Googlea.

Alatu Find my Android pristupa se upisivanjem upita 'find my android' (bez navodnika, naravno) u Google. Učitat će se prepoznatljivi zemljovid, a Google će pokazati točnu lokaciju vašeg uređaja.

Ove postavke na Androidu definitivno želite promijeniti

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Pexels

Kako biste potražil svoj izgubljeni uređaj, trebat ćete se na Google prijaviti putem računala. Naravno, ako želite poštimati postavke pretrage, uvijek možete otići do stranice Find My Device. Tamo ćete, pored nalaženja lokacije uređaja, moći doslovno natjerati nestali smartfon ili tablet da zvoni punih pet minuta. Ovo je, provjereno, najučinkovitija metoda za pronalaženje telefona kojeg ste zametnuli negdje u kući.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Crveni gumb

Ako shvatite da se uređaj nalazi u rukama lopova, Google nudi mjere i za to. Moguće je, naime, i ugasiti te izbrisati uređaj. Daljinsko zaključavanje uređaja je sigurnosna mjera koju biste uvijek trebali poduzimati ako shvatite da se telefon nalazi negdje gdje se lako može domoći vaših osobnih podataka.

Ako vas oblije hladni znoj i shvatite da se netko pokušava domoći vaših privatnih informacija, brisanje uređaja dalo bi se usporediti sa 'detoniranjem' svega što na njemu imate, no realno - u većini slučajeva kada ćete to raditi, imat ćete jako dobre razloge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!