NAKON MASIVNIH OTKAZA

Promjene u vodstvu: Šefica Call of Dutyja preuzima Blizzard

30.01.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Johanna Faires je u Activision Blizzard došla 2018. godine, nakon što je više od desetljeća radila za National Football League. Na čelo Call of Dutyja došla je 2021.

Microsoft je imenovao bivšu glavnu direktoricu zaduženu za računalnu igru Call of Duty Johannu Faries za predsjednicu Blizzard Entertainmenta.

Matt Cox postat će viši dopredsjednik i glavni direktor za Call of Duty. Odluka o njegovom imenovanju stupa na snagu odmah, dok će Faries svoje nove dužnosti preuzeti 5. veljače.

Faires je u Activision Blizzard došla 2018. godine, nakon što je više od desetljeća radila za National Football League. Na čelo Call of Dutyja došla je 2021.

Microsoft je prošle godine kupio Activision Blizzard za 69 milijardi američkih dolara.

Prošlog su tjedna otpustili 1.900 zaposlenika u Activision Blizzardu i Xboxu. Mike Ybarra i Allen Adham, koji su bili predsjednik odnosno glavni dizajner u Blizzardu, također su napustili tvrtku.

Svjesna različitosti

Od 2008. godine, kad su se spojili s Activisionom, u Blizzardu su uglavnom poslovali neovisno. Bilo je i iznimki, piše Engadget.

Primjerice, bivši izvršni direktor Activision Blizzarda Bobby Kotick često se miješao u Blizzardove poslove, što je navodno rezultiralo kašnjenjem Overwatcha 2, između ostalog.

Faries je u e-poruci osoblju navela kako su 'Activision, Blizzard i King izrazito različite tvrtke s različitim igrama, kulturama i zajednicama.(...) Raspravljala sam o tome sa čelnim timom Blizzarda i ulazim u ovo ulogu s osjetljivošću na te dinamike i dubokim poštovanjem prema Blizzardu, dok počinjemo istraživati podizanje naših svemira na još veće visine'.

Također je dodala kako će 'učiniti sve što mogu kako bih pomogla Blizzardu da napreduje, s pažnjom i poštovanjem prema vama i našim igrama, od kojih je svaka jedinstvena i posebna'.

Na društvenoj mreži X Faries je napisala kako je Blizzardov Diablo 4 dio njezine trenutne rotacije igara, uz Call of Duty i Baldur's Gate 3.