DRUŠTVENE MREŽE

Prijatelji s Instagrama vam idu na živce? Pristojno ih utišajte

24.05.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Najnovija značajka popularne društvene mreže korisnicima omogućava da na 'pristojan način' ignoriraju naporne prijatelje bez posezanja za unfollowom

Ako ste korisnik Instagrama, apsolutno smo uvjereni da ste u nekom presudnom trenu naišli na novog prijatelja koji iz dana u dan zid bomardira hrpom slika i dosadnog sadržaja. Umjesto da ga jednostavno unfollowate, od danas ga možete utišati.

Gumb za utišavanje Instagram testira već neko vrijeme, s time da ga je sad odlučio službeno aktivirati. Evo kako nova funkcija popularne mreže funkcionira i kako ju možete aktivirati.

Pet novih Androida koji su nas totalno zaintrigirali Izvor: Twitter / Autor: Evan Blass

Kako značajka funkcionira?

Za početak, objave 'utišane' osobe i dalje ćete moći nesmetano pratiti putem odlaska na profil, a dobit ćete i podsjetnik kada vas konakt odluči spomenuti.

Natavno, utišani profil neće znati da ga ignorirate, no na tu vrstu pasivne agresije navikli smo i na drugim društvenim mrežama. Uglavnom, ako želite nekog utišati, počnite tapom na tri točkice pored objave, pronađite opciju 'Mute' gdje možete birati 'Mute Posts' i time utišati objave, 'Mute Story' za utišavanje priča ili (ako je zbilja dosadan/dosadna) oboje.

Također možete utišati priče i objave produljenim držanjem prsta na priči.

savjeti

Evo koje podatke o vama skupljaju web stranice i kako ih se riješiti

Pogledaj galeriju

Želite ih nazad?

Micanje 'utišavanja' relativno je jednostavno. Sve što trebate napraviti je otići do profilne stranice profila i izabrati 'Unmute posts' ili tapnuti na tri točkice i sve odratiti od tamo. Uglavnom, vrlo je jasno da je značajka utišavanja profila napravljena kako bi svima dala puno bolju kontrolu nad sadržajem.

Mogućnost utišavanja profila će korisnicima dolaziti postupno, a globalna 'isporuka' kreće nakon završetka službenog testiranja.