NOVI PROJEKT

Predstavljen inovativan hrvatski ICT brand - Setcor

18.12.2015 u 16:32

Bionic
Reading

Hrvatsko, ali i svjetsko tržište od danas je bogatije za novi ICT brand. Setcor je novitet nastao iz tri tvrtke – Hema, Aduro Idea i ItSoft, a predstavlja ICT infrastrukturu koja objedinjuje različita znanja potrebna da se korisniku olakša migracija, održavanje i upravljanje ICT kapacitetima

Svim korisnicima se na taj način nudi platforma koja već postoji u njihovim podatkovnim centrima te za upravljanje tom infrastrukturom nisu potrebna nova znanja niti neka posebna prilagodba, stoji u priopćenju.

Sama ideja o kreiranju potpuno novog ICT branda došla je nakon nekoliko projekata na kojima su surađivale spomenute tvrtke, Hema, Aduro Idea i ItSoft. Rezultat je Setcor, koji želi izmijeniti sferu konvencionalnih IT procesa tako što korisnicima pruža sve potrebne ICT usluge na jednom mjestu.


'Setcor je brand unutar kojeg je niz posve jedinstvenih usluga na ICT tržištu. Pri realizaciji nekog projekta, ItSoft pruža telekomunikacijsku i infrastrukturnu podršku, Hema pruža usluge sistemske integracije, dok Aduro Ideja osigurava kompletnu development uslugu, izjavio je Nenad Raca, direktor tvrtke Aduro Ideja te dodao:

'Posebna značajka Setcora je javni cloud alat koji će svim korisnicima omogućiti online projekciju željenog data centra, uključujući kompletnu njegovu infrastrukturu i sve elemente. Nakon provjere tehničkih značajki, korisnik jednostavnim klikom može naručiti svoj data centar. Osim toga, postavili smo i komunikacijske čvorove u Zagrebu, Beču i Budimpešti, kojima nije potrebna internetska veza i koji korisnicima omogućavaju sigurnu mrežu data centara.'

Valja spomenuti kako je novi brand svojim uslugama u velikoj mjeri orijentiran na inozemno tržište, a osobito tržište Europske unije, s obzirom na to da tvrtke koje u njezinim okvirima posluju moraju poštovati specifične EU regulative.