JEFTINA NADOGRADNJA

Potvrđen izlazak Windowsa 8 u listopadu

10.07.2012 u 15:32

Bionic
Reading

S Microsoftove Worldwide Partner Conference (WPC) dolazi dobra vijest za sve koji s nestrpljenjem očekuju nove Windowse – na konferenciji je objavljeno da će se Windowsi 8 na tržištu pojaviti krajem listopada

Novi operativni sistem će se pojaviti na treću godišnjicu izdanja Windowsa 7 koji je u te tri godine prodan u 630 milijuna primjeraka.

Verzija Windowsa 8 namijenjena proizvođačima hardvera (RTM - Release To Manufacturing) bit će dostupna Microsoftovim partnerima već u prvom tjednu osmog mjeseca pa možemo očekivati računala zasnovana na novom operativnom sistemu već tokom rujna.

Ako vam je potrebno novo računalo i želite ga pogoniti novim OS-om, ne trebate čekati listopad, još su u lipnju iz Microsofta poručili da sva nova računala s instaliranom sedmicom (Home Basic, Home Premium, Professional ili Ultimate) imaju mogućnost nadogradnje na Windowse 8 Pro za 14,99 dolara (tu opciju možete iskoristiti do 31. siječnja 2013). I svi oni sa starijim hardverom te licenciranim Windowsima XP, Vista ili 7 mogu do 31. siječnja 2013. nadograditi operativni sistem na Windows 8 Pro, ali za 40 dolara.

Postoji još jedan, legalni način kojim se može izbjeći plaćanje pune cijene za novi OS. Iz Microsofta su potvrdili da će svi koji instaliraju Windows 8 Release Preview imati mogućnost nadogradnje na punu verziju za 40 dolara. To je odlična prilika da provjerite odgovara li vam novi operativni sistem te istovremeno uštedite koju kunu.