TEHNO SAVJETI

Postanite majstor WhatsAppa uz ove jednostavne trikove

08.11.2017 u 11:42

Bionic
Reading

Popularnu aplikaciju za pozive i čavrljanje koristi sve više ljudi, a kako biste uhvatili korak s njima, trebat čete savladati neke 'osnove WhatsAppa koje život znače'

WhatsApp u sebi krije brojne značajke koje će vam olakšati život. Od selidbe svih poruka i konatakata na drugi telefon do koritšenja aplikacije na vašem računalu. Prije nego što se bacimo na njih, pozabavit ćemo se sigurnošću.

Kako zaključati WhatsApp?

Ako ovo čitate, a vlasnik ste iPhonea, žao nam je - bez jailbreakanja nećete moći napraviti ništa. Ako ste vlasnik Androida, imate sreće. Na raspolaganju vam je velik broj sigurnosnih aplikacija koje će vaš WhatsApp zaštititi PIN-om ili lozinkom. Najbolji programi koji vam ovo omogućuju su AppLockSmart AppLock. Neke od ovih aplikacija čak snimaju fotografiju osoba koje pokušavaju upisati krivi PIN. Ako imate Windows Phone, skinite WhatsApp Locker, a ako ste vlasnik BlackBerryja, isprobajte Lock for Whats Messenger.

Mijenjate telefon? Nema problema!

Ako se prebacite na noviji iPhone ili zamijenite svoj stari Android, uvijek možete za sobom povući svoje poruke iz WhatsAppa. Ako koristite microSD, samo uđite u Menu > Settings > Chat settings > Backup conversations.

Izbacite karticu van, i prebacite ju u novi telefon, instalirajte WhatsApp i restaurirajte postavke. Ako se spremljeni podaci nalaze na internom spremištu, uvijek možete koristiti file explorer da potražite mapu /sdcard/WhatsApp/ i sav sadržaj kopirate ručno. Ako imate iOS, sve što trebate je aktivirati cloud backup, a novi uređaj će vas prepoznati sam.

Kako sakriti vrijeme kada ste zadnji put viđeni?

Kada pogledate bilo koji kontakt na WhatsAppu, vidjet ćete stavku 'posljednji put viđen' koja vam govori kada je kontakt zadnji put upalio WhatsApp. Ako zbilja želite zadržati svoju privatnost, prebacite svoj 'last seen' na 'Nobody'. Kako to učiniti? Odite na Settings > Account > Privacy, no vodite računa da ovime također nećete moći vidjeti tuđa prezimena. Također možete sakriti svoju profilnu sliku, status i potvrde pročitanih poruka.

Kako točno prepoznati kada je vaša poruka pročitana

Ovo možete provjeriti nakon što dvije kvačice ispod vaše poruke 'poplave'. Ovo znači da je primatelj vašu poruku uspješno pročitao. Sve što treba učiniti je držati prst na poruci i tapnuti na ikonu Info. Na iOS-u istu stvar možete postići potezom prsta prema lijevo.

Kako koristiti WhatsApp na vašem računalu?

Ako ste vlasnik preglednika Chrome (ili preglednika koji su napravljeni na njegovim temeljima), samo otiđite do web stranice WhatsAppa i pratite tamošnja uputstva.

Morat ćete osigurati da je vaš telefon spojen na internet (po mogućnosti preko Wi-Fija). Nakon toga pokrenite WhatsApp, pronađite WhatsApp Web značajku u izborniku, skenirajte QR kod i to je to. Ako ste vlasnik iOS-a, mogućnost čavrljanja u WhatsAppu putem Chromea nažalost ne radi.

Kako zaustaviti automatsko spremanje slika u vaše albume?

Vrlo vjerojatno ne želite automatski pohranjivati sve što vam vaši poremećeni prijatelji šalju. Da biste to zaustavili, koristili vi iOS ili Android, morat ćete posegnuti u postavke privatnosti samog uređaja. Na iOS-u je procedura prilično lagana. Samo otiđite u Settings > Privacy > Photos i tamo maknite WhatsApp. Na Androidu upalite file manager poput ES File Explorera i otiđite na sdcard/WhatsApp/Media i tapnite na New u svakoj mapi koju ne želite dijeliti te nakon toga stvorite datoteku imena .nomedia.

.