hq trivia

Popularna aplikacija za kvizove se definitivno vraća, ali odgovori na neka pitanja još se čekaju

30.03.2020 u 14:37

Bionic
Reading

Nakon što se činilo kako će biti nepovratno ugašena HQ Trivia je našla novi dom i nove financijere

Nešto više od mjesec dana nakon što je njen suosnivač Rus Yusupov najavio njeno gašenje pokazalo se kako će aplikacija za kvizove HQ Trivia ipak ponovno zaživjeti.

Njenim je korisnicima stigla obavijest kako će se nova igra pojaviti u ponedjeljak, 30. ožujka, oko tri ujutro po našem vremenu. Iza obavijesti pristigao je i Yusupov tvit s potvrdom povratka aplikacije.

Čini se kako se vraća na dulje vrijeme jer je najavljeno kako bi se nove epizode trebale pojavljivati redovnije nego dosad.

Doduše, raspored još nije objavljen, niti će vjerojatno biti dok se stvari malo ne slegnu. Naime, HQ Trivia je preuzeo privatni investitor, pa je za očekivati kako su u tijeku određena preslagivanja.

Pokrenuta 2017. godine, HQ Trivia na kratko je postala jedna od najpopularnijih aplikacija s dnevno svježim interaktivnim kvizovima o raznim trivijalijama. Igračice i igrače privlačila je, između ostalog, obećavajući novčane nagrade.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

Ali, nakon nekog vremena našla se u nizu skandala koji su doveli do burnog razdoblja u tvrtci u kojoj je razvijena. U prosincu 2018. godine umro je njen suosnivač Colin Kroll.

Sve je kulminiralo 14. veljače ove godine, kad je Yusupov e-poštom osoblje obavijestio kako su se glavni ulagači povukli pa je prisiljen obustaviti poslovanje i pokrenuti gašenje tvrtke.

Yusupov je tijekom veljače dao naslutiti kako pregovara s tvrtkom zainteresiranom za povratak HQ Trivie. Među uvjetima o kojima se raspravljalo bile su otpremnine za 25 zaposlenih i isplata igračica i igrača koji su osvojili nagrade.

'U novom smo domu, HQ će vjerojatno proći kroz neke promjene, pogotovo kako bi pokrila troškove i uklonila probleme u radu', naveo je Yusupov u tvitu od 18. veljače, piše Verge.