TIE FIGHTER PROTIV X-WINGA

Pogledajte kako Star Wars: Squadrons izgleda u akciji

23.06.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Čeznete za dobrim starim igrama poput TIE Fightera i X-Winga? Pogledajte kako izgleda najnovija EA-ova simulacija smještena u svemir Ratova Zvijezda

Nakon što je početkom tjedna izbacio kratku video najavu, Electronic Arts je konačno predstavio kako Star Wars: Squadrons izgledaju u akciji. RIječ je, podsjetimo, o novoj svemirskoj simulaciji u kojoj igrači voze letjelice iz popularnog SF serijala te se sukobljavaju u nizu interesantnih modova za više igrača. Kao što i sam naslov nalaže, ovdje je riječ o timskoj igri namjenjenoj za računala, konzole i virtualnu stvarnost.

Što se same igre tiče, vidljivo je da EA puno toga posuđuje od dosadašnjih igara iz devedesetih poput X-Winga i TIE Fightera, od prebacivanja energije među sustavima broda, moduliranja štitova i naravno - obaveznog pogleda iz prvog lica. EA u igru planira ubaciti osam upravljivih brodova raspoređenih u 'klase': lovce, presretače, podršku i bombardere.

Izvor: Društvene mreže / Autor: EA

Najistaknutiji dio moda za igru u više igrača zove se Fleet Battles te je konstruiran kao svemirska bitka u nekoliko činova gdje timovi brane ili napadaju velike brodove, probijajući se do glavne krstarice koju, pogodili ste, trebaju razoriti u komadiće.

Za sve one koji više vole igru za jednog igrača tu je kampanja koja, prema EA-u, služi kao obavezni uvod u igru za više igrača te nudi dvije kampanje: New Republic i naravno - Imperium.

Star Wars: Squadrons najavljen je za Xbox One, PlayStation 4 i PC, izlazi 2. listopada po cijeni od 39.99 dolara, podržava igru na više platformi odjednom te navodno - nema nikakve mikrotransakcije.