UŽIVO NA TPORTALU

Pogledajte finale natjecanja mladih znanstvenika

07.05.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Za sve je krivo vino, Zvjezdana prašina i mi, Nada u boji, Mozak protiv Kupida – samo su neki od naslova 12 prezentacija kojima će se u utorak, 7. svibnja u 19 h u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10 predstaviti 12 mladih studenata znanosti i znanstvenika pred stručnim žirijem i publikom na još jednoj uzbudljivoj završnici Laboratorija slave

Za najavu natjecanja te natjecatelja i njihovih prezentacija pogledajte kratki film dolje. Natjecanje će voditi Ida Prester.

Upute za praćenje live streama

powered by Microsoft Croatia

Da biste mogli pratiti live stream Laboratorija slave, trebate napraviti nekoliko jednostavnih koraka:

1.Preuzmite i instalirajte program Microsoft Lync 2010 Attendee

2.Kopirajte sljedeći link za live stream https://meet.lync.com/stdntpartners/gordon.cindric/81WGNHC4 na adresnu vrpcu Internet Explorera i pritisnite ENTER key.

3.Upišite svoje ime u odgovarajuće polje, povežite se i uživajte u praćenju.

Važno:
•Kako biste izbjegli poteškoće, koristite isključivo Internet Explorer za praćenje Lync live streama.
•Prije praćenja livestreama svakako prvo preuzmite i instalirajte program Microsoft Lync 2010 Attendee.
•Ukoliko imate poteškoća s praćenjem zvuka i/ili slike, provjerit postavke za audio/video u programu LyncAttendee, a ako to ne pomogne, uvijek je dobro pokušati ponovno pokrenuti program LyncAttendee, kao i samo računalo.

Laboratorij slave, natjecanje namijenjeno mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih predmeta, medicine i tehnologije s ciljem poticanja njihovih komunikacijsko-prezentacijskih vještina i popularizacije znanosti, doživjelo je svoje 8. izdanje. I ove će godine pobjednik hrvatskog natjecanja otputovati u Veliku Britaniju na Festival znanosti u Cheltenham gdje će sudjelovati na međunarodnom Laboratoriju slave – FameLab International u kojem svake godine sudjeluje sve više zemalja – ove godine njih preko dvadeset.

Na tom je natjecanju 2008. godine Marko Košiček, znanstveni novak s Instituta Ruđer Bošković, osvojio prvo mjesto svojom prezentacijom o biokemiji ljubavi, Maja Marasović sa Sveučilišta u Splitu 2009. prvo mjesto po glasovima publike i drugo po glasovima žirija tumačenjem što su to slobodni radikali te kako se protiv njih boriti, a isti je uspjeh ostvarila i Ivana Stražić 2010. godine svojom pričom o razmnožavanju puževa.

Dok će žiri vijećati o pobjedniku, publici će se predstaviti troje prvoplasiranih na ovogodišnjem natjecanju Školski laboratorij 2013. namijenjenom srednjoškolcima: Nikola Vujnović iz Požege, te Frano Mihaljević, Karla Kelemen i Petar Brlek iz Varaždina.

Natjecanje 'Laboratorij slave' u Hrvatskoj organizira British Council u suradnji s Festivalom znanosti, uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Dodatne informacije o projektu potražite na ovoj stranici.