ZA PROFESIONALCE

Philips predstavio svoj prvi 5K monitor

30.03.2016 u 06:32

Bionic
Reading

MMD i Philips priopćavaju kako su ovih dana otkrili novi računalni motnitor za profesionalce, ujedno i prvi 5K monitor u Philipsovoj ponudi. S ukupno 14,7 milijuna piksela (razlučivost 5.120 puta 2.880 piksela) ovaj zaslon pruža više od 50 posto nego zasloni UltraHD razlučivosti

Philips navodi kako model 275P4VYKEB pruža sliku najveće jasnoće i oštrine, koja zadovoljava i potrebe profesionalnih grafičara. Kako ime i sugerira, riječ je o monitoru dijagonale 27", a opremljen je još i PerfectKolor Philipsovom tehnologijom koja osigurava tvorničku kalibraciju boja.

Zahvaljujući kombinaciji visoke razlučivosti i dijagonale, korisnici na zaslonu mogu računati s prostorom za još jedan CAD alatni prozor za usporedbu materijala ili pak jedan prozor za provjeravanje e-pošte, bez potrebe za posjedovanjem dva zasebna zaslona. Zaslon je izveden u PLS tehnologiji, a Philips navodi da valja računati s kutom gledanja od 178 stupnjeva.

Albert Ulfman, Product Manager za Philipsove monitore u MDD-u je izjavio: 'S 5K rezolucijom osiguravamo profesionalnim korisnicima zaslon visoke kvalitete s dugoročnom pouzdanosti koja se može mjeriti s izazovima grafičkih i inžinjerskih aplikacija. 5K Ultra HD pokazuje svaki manji detalj oštro i jasno.'


S 10-bitnom podrškom, novi monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko, a zahvaljujući 12-bitnom unutarnjom obradom boje su glatke i prirodne bez gradacija ili vidljivih prijelaza.

Sve u ovom novom uratku iz Philipsa vrišti o profesionalnoj uporabi. U njemu su integrirani još i web kamerica, zvučnici i mikrofon, tu je SmartErgoBase postolje koje omogućuje postavljanje zaslona u bilo koji položaj, Flicker-FREE tehnologija za što manje zamaranje očiju te niz drugih sitnica poput USB 3.0 priključaka.

Sve ovo ima i svoju cijenu - a u Hrvatskoj se ona očekuje oko 12.400 kuna bez PDV-a.