SVEGA IMA

Panasonic u Berlinu pokazao puno novih uređaja

01.09.2016 u 13:00

Bionic
Reading

Panasonic će tijekom ovogodišnjeg sajma potrošačke elektronike IFA 2016 ponuditi široku lepezu proizvoda, u rasponu od audiovizualne opreme do kućanskih uređaja i uređaja za ljepotu

Posjetitelji će tako tijekom sajma IFA 2016 u Berlinu, između ostalog, imati priliku vidjeti kuhinjske nape opremljene kamerom, novo konceptno ugradbeno kuhalo, servise u računalnom oblaku namijenjene kuharima i kuhanju, sustav koji obavlja sve poslove vezane uz pranje rublja temeljen na robotskim tehnologijama, uređaje i tehnologije za pametni dom, UHD 4K televizore, Blu-ray playere, fotoaparate, kamkordere, objektive...

Bit će izloženi proizvodi iz serije DX900 (HDR-kompatibilni 4K televizori) koji donose visokokvalitetnu sliku zahvaljujući tehnologijama 4K Pro HDR i Art & Interior.

Premijerno će biti predstavljen novi prototip OLED televizora, nastao oslanjanjem na iskustva iz polja plazma tehnologije koji bi trebao ponuditi kvalitetniji prikaz tamnih tonova. Više informacija o razvoju objavit će tijekom zimskih mjeseci.

Novi Panasonicov Blu-ray player DMP-UB700 Ultra HD reproducira sliku u formatu 4K i podržava standard HDR, prikaz brzine sličica do 60p i svjetlinu u rasponu 1.000 do 10.000 nita.

Pogoni ga procesor 4K Chroma, s tehnologijama za procesiranje slike poput krome i visoke gradacije. Opremljen je dvostrukim izlazima HDMI koji odvajaju audio od video signala, a nudi i podršku za hi-res audio formate visoke rezolucije kao što su DSD i ALAC, uključujući i 4K video na zahtjev (VOD).

Funkcija 4K Direct Chroma up-scaling omogućuje gledanje slike u 4K rezoluciji i kada se originalno reproducira 2K sadržaj, tvrde u Panasonicu, a značajka Digital Tube Sound up-sampling omogućuje simulaciju šest različitih vrsti zvuka cijevnih pojačala.

Može streamati online videozapise putem servisa kao što su YouTube ili Netflix. Dodana mu je opcija reprodukcije 4K videa (MP4) i fotografija .JPEG u rezoluciji 4K.

HC-X1 je kamkorder opremljen objektivom Leica Dicomar 4K, koji nudi zum do 20x i široki kut od 24 mm za ultra-telefoto - snimanje na 480 milimetara.

Taj objektiv na raspolaganje stavlja i sustav 4-Drive Lens koji upravlja četirima grupama objektiva istovremeno i nezavisno. Veličina objektiva i pogonski raspon za svaku od četiri grupe mogu se smanjiti kako bi se pojačala kvaliteta snimke i kapaciteti zooma.

Objektiv pokreće jednoinčni senzor MOS (9,46. megapiksela kod 4K 24p / 8,79 megapiksela kod UHD, FHD).

Kamkorder može snimati u rezolucijama 4K 24 p (4.096), UHD 60p/50p (3.840 puta 2.160) i FHD 60p/50p (1.920 puta 1.080). Podržava i formate MOV (QuickTime), MP4 i AVCHD.


Na kućištu objektiva nalaze se tri prstena za ručnu kontrolu zuma, fokusa i otvora blende. Ukupno ima trinaest korisničkih tipaka: devet na tijelu uređaja i četiri na LCD ekranu osjetljivom na dodir. Ove tipke moguće je namjestiti tako da služe kao prečice.

Monitor dijagonale 3,5 inča (8,9 centimetara) ugrađen je u kućište uređaja. Moguće ga je izvući i okretati vertikalno u rasponu do 270 stupnjeva, ovisno o visokom ili niskom kutu snimanja ili selfie načinu snimanja. Elektroničko optičko tražilo izrađeno je od OLED ekrana visoke rezolucije.


Nova serija malih kućanskih aparata, između ostalog, obuhvaća višefunkcionalnu kombiniranu parnu mikrovalnu pećnicu NN-DS596M, koja spaja invertersku tehnologiju s tehnologijom parnog kuhanja, procesor za hranu MK-F800, spori sokovnik MJ-L500 s motorom koji se vrti na niskim brzinama kako bi polako gnječio sastojke umjesto da ih reže, dok blender MX-ZX1800 koji može zgnječiti led, izrezati povrće i napraviti pire iz cijelog komada voća zahvaljujući sustavu nehrđajućih oštrica u dvije razine sa šest točaka i šest pretprogramiranih postavki.