ESPORTOVI

Ovog se vikenda održava masivni Fortnite turnir s nagradnim fondom od 30 milijuna dolara - evo kako ga možete pratiti

26.07.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Fortnite World Cup će okupiti brojne popularne streamere i igrače, trajat će tri dana, a moći će ga se pratiti uživo putem brojnih internetskih stranica

Danas počinje najveći turnir u popularnoj igri Fortnite. Nagradni fond iznosi vrtoglavih 30 milijuna dolara s time da sam turnir ima četiri odvojena natjecanja. Događaj će se održati u Arthur Ashe Stadiumu u New Yorku, areni sa 23.000 sjedala - najviše poznatoj po tamo održavanom US Openu.

Vrijedne negrade u kombinaciji sa nezamislivom popularnošću same igre ovaj bi događaj mogle dovesti na sam vrh globalne scene esportova. Fortnite je, podsjetimo, dom nekih od najvećih zvijezda interneta poput Tylera 'Ninja' Blevinsa i Turnera 'Tfue' Tenneyja koji imaju više fanova od nekih sportskih superzvijezda. Fornite World Cup možda nije prvi Fortnite turnir na svijetu, ali je definitivno najveći.

Kako gledati?

Fortnite World Cup će se prenositi uživo na više-manje svim internetskim kanalima - čak i unutar same videoigre Fortnite. Za sve one koji preferiraju streaming u pregledniku ili na TV-u, na raspolaganju imaju nekoliko opcija: Fortnite.com, YouTube, Twitch, Facebook, Mixer i Caffeine.

Kada gledati?

Prvi dan turnira je petak 26. 7., a događaj počinje u 18:30 s uvodnim eventom za Creative Finals koji počinje pola sata kasnije. Creative Finals napravljen je da prikaže kreativnu stranu igre. Sudjelovat će osam timova od četiri igrača koji će se natjecati za nagradni fond od 3 milijuna dolara.

U 22:00 kreće Celebrity Pro-Am. Kao i kod dosadašnjih natjecanja u kojima sudjeluju slavni, igrat će se u parovima sačinjenih od profesionalnih igrača i slavnih osoba. Favoriti su Ninja i Marshmello koji su, podsjetimo, osvojili turnir na prošlogodišnjem E3-ju.

VODIČ ZA RODITELJE

Klinci su vam opsjednuti Fortniteom? Pobrojali smo sve što trebate znati o najpopularnijoj videoigri na svijetu

Pogledaj galeriju

Subota je rezervirana za duo natjecanje. Pedeset parova koji su uspjeli proći višetjedne kvalifikacije uključuju predstavnike poznatih timova poput TSM-a, Clouda 9, 100 Thievesa i Fazea. Događaj počinje u 18:30, a natjecanje u 19:00. Turnir će trajati do 22:00, a pobjednici će biti proglašeni u 22:45.

U nedjelju počinje glavni dio turnira u kojem će se natjecati sto najvećih Fortnite igrača svijeta u standardnom Battle Royae modu. Lista kvalificiranih uključuje brojne nepoznate igrače i nekolicinu 'poznatih' koji su stigli ući u kvalifikacije unatoč pripremama za druga dva događaja. Raspored dotađaja je isti kao za subotu.