PRISMA I POKEMONI

Ovo su trenutno dvije najpopularnije aplikacije za vaš iPhone

11.07.2016 u 10:01

Bionic
Reading

Svako malo u dućanu aplikacija za iPhone pojavi se neka koja pohara svijet i oduševi korisnike. Upravo takva stvar dogodila se tijekom vikenda s čak dvije od njih

Aplikacije za uređivanje fotografija te objavu na društvenim mrežama oduvijek su bile popularne među korisnicima, no izgleda da će se aplikacija naziva Prisma pokazati kao kraljem među njima.

Naizgled je to jednostavna aplikacija koja, baš poput cijelog niza drugih ove namjene, korisnicima omogućuje uređivanje postojećih ili novih fotografija te objavu na društvenim mrežama. Ipak, ono što joj je donijelo popularnost je cijeli niz izuzetno modernih filtara kojima ćete svoje fotouratke podići na sasvim novu razinu. Svi filtri preslike su tehnika poznatih autora.

Aplikacija Prisma je besplatna, a više detalja o njoj nađite na službenim stranicama

Pokemoni se vraćaju

Pod nazivom Pokemon Go dolazi nam aplikacija koja iskorištava pun potencijal proširene stvarnosti na vašem iPhoneu. Korisnicima omogućuje istraživanje okoline koja ih okružuje, no u potrazi za Pokemonima.

Vidjet ćete tako igrače koji vas okružuju, možete skupljati dragulje, Pokemone te štošta drugo što ćete saznati odlučite li se uključiti u ovaj virtualno-stvarni svijet. Na žalost, ova igra trenutno nije dostupna korisnicima iz Hrvatske.

Glavni krivac za aplikaciju Pokemon Go, koja se pretvara u globalni fenomen, je guglovac John Hanke, inače odgovoran za razvoj Googleovih Karata i Eartha te također igre proširene stvarnosti Ingress.