stiže pixel watch

Ovo je sve što znamo o novom uređaju iz Googlea

11.05.2018 u 12:49

Bionic
Reading

Tehno insajderi već tjednima šuškaju o dolasku nosivog gadgeta iz Googlea koji će pored nove linije hardvera imati i napredni operativni sustav

Google je tijekom prošlih par godina polako užurbano počeo prodirati u svijet potrošačke elektronike. Dobro, početak je bio dosta kvrgav uz Google Glass, no tehnološkom divu nije trebalo puno da shvati gdje se nalazi najveći novac. Ove godine Google se ohrabrio te izdao novu liniju izvrsnih Pixel telefona, Pixelbookova i proizvoda za domaćinstva 'Home'.

Ove godine dobit ćemo i njihov prvi pametni sat pod imenom Pixel Watch. Evo što o njemu znamo.

Kako izgleda?

U trenutnom stadiju razvoja, odgovor je jako težak. Ne postoji niti jedna procurena slika ili shema, što znači da sve što možemo napraviti je nagađati.

Mnogi insajderi vjeruju da će Pixel Watch biti manji od većine pametnih satova na tržištu.

Tehničke karakteristike

Pošto se nalazimo par mjeseci od službene najave Pixel Watcha, detalji o specifikacijama su oskudni. Ono što očekujemo, doduše, je da će uređaj imati najnaredniji hardver.

Ovo znači da će stići sa Qualcommovim najnovijim čipom za prijenosne uređaje koji stiže krajem ove godine. novi procesor će biti manji, učinkovitiji i načeno bolji od prethnodnika - Snapdragona 2100.

Kao i kod svih proizvoda iz Googlea, najveća snaga uređaja mogla bi biti u njegovom operativnom sustavu. Pixel Watch će imati Wear OS, a pošto je napravljen u Googleu, imat će redovite softverske nadogradnje.

Made by Google 2017 Izvor: Promo fotografije / Autor: Google

Ime

Google još nije potvrdio ime 'Pixel Watch', što znači da na njega još moramo čekati. Insajder Evan Blass i mnogi drugi već danas uređaj zovu Pixel Watch.

novosti iz googlea

Google Assistant pričat će umjesto vas, Google Maps prepoznati sve što gledate - evo što nas još čeka

Pogledaj galeriju

Kada dolazi?

Ako vas neopisivo svrbi novčanik, morat ćete malo pričekati prije nego što vidite Pixel Watch. S obzirom da Google treba najaviti izlazak novog čipa prije nego što najavi uređaj u kojem će se taj čip koristiti, zaključujemo da Googleov sat nećemo vidjeti prije kraja ove godine.