TEHNO NOVITETI

Revolucija na pomolu: Amazon Alexu uskoro pretvara u kućnog doktora

11.05.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Glavni čovjek Amazona Jeff Bezos u siječnju je najavio partnerstvo s investicijskom bankom JP Morgan i investitorom Warrenom Buffetom kako bi smanjio cijenu zdravstvenih usluga u Sjedinjenim Državama. Njegov glavni alat je digitalni asistent Alexa

Prvi korak prema jeftinijim zdravstvenim uslugama je pretvoriti Alexu u kućnog doktora - barem ako pitate Amazon. Prema najnovijim dokumentima koje je dobio CNBC, najveća knjižara na svijetu navodno osniva tim za 'zdravlje i wellness' unutar odjela za razvoj njihovog poznatog digitalnog asistenta.

novosti iz googlea

Google Assistant pričat će umjesto vas, Google Maps prepoznati sve što gledate - evo što nas još čeka

Pogledaj galeriju

Nova misija

Tim će predvoditi veteranka Amazona, Rachel Jiang, a zadatak će im biti poboljšanje Alexinih značajki u polju zdravstvene njege, poput pomoći mladim roditeljima ili asistencije pacijentima s dijabetesom. Ovo je vrlo zahtjevan zadatak, s obzirom da cijeli projekt mora slijediti rigorozne standarde o privatnosti koje nalažu američki zakoni.

  • +3
Amazon Echo i umjetna inteligencija Alexa Izvor: Profimedia / Autor: James Copeland / Alamy

Revolucija na pomolu

Ako timu ovo pođe za rukom, usluga bi mogla u temelju promijeniti način na koji pacijenti komuniciraju s doktorima. Umjesto da kopaju po Googleu i zaključuju da dvodnevna hunjavica ima veze s rakom pluća, Alexa će im omogućiti da svoje medicinske kartone izravno šalju liječniku.