'PROCURILO'

Ovo je Samsung Galaxy S8 i stiže 29. ožujka!

28.01.2017 u 08:10

Bionic
Reading

Samsungova nova perjanica Galaxy S8 definitivno će biti drugačija od prethodnika, potvrđuju nove fotografije. Njih je objavio Evan Blass, poznati autor koji već niz godina uspješno nabavlja neslužbene informacije o nadolazećim uređajima

Riječ je o prvim Samsungovim Galaxy mobilnim uređajima koji neće nositi klasičnu 'Home' tipku, ali će zato imati goleme zaslone s vrlo tankim okvirima. Oba Galaxy S8 modela bit će impresivnih dijagonala Super AMOLED zaslona, od 5,8" i 6,2" te QHD razlučivosti. Ovo je bilo moguće zahvaljujući smanjenju okvira, ali i izvedbom uređaja u ponešto nestandardnom omjeru stranica od 18,5:9.

Srce uređaja će, baš kao što je rečeno u glasinama, biti Qualcommov Snapdragon 835, kojeg su južnokorejski div i Qualcomm zajedno razvijali i počeli proizvoditi u 10nm proizvodnoj tehnologiji. Ipak, dio uređaja će u sebi kriti i Samsungovo vlastito rješenje - mobilni čip Exynos. Uglavnom valja očekivati općenito brže performanse u odnosu na Galaxy S7 (11 posto), dok u grafici valja očekivati poboljšanje performansi od 23 posto. S tim rečenim, noviteti će biti 20 posto učinkovitiji po pitanju potrošnje baterije.

Evan Blass piše kako će baterije biti dosta konzervativne - od 3.000mAh i 3.500mAh, a punjenje će se odvijati preko USB-C utora. Uređaji će u sebi nositi uobičajenih 4GB radne memorije. Osnovni kapacitet memorije za uređaje bit će 64GB uz microSD proširivost (do 256GB). Tu je, jasno, i 3,5-milimetarski audio priključak.

Po pitanju biometrije, dugo se već govorilo kako će Galaxy S8 integrirati sustav za prepoznavanje očiju vlasnika. Blass navodi kako je senzor za tu funkcionalnost smješten pored kamerice za selfije od 8MP. S obzirom da prednju površinu uređaja više ne krasi Home tipka s integriranim čitačem otiska prstiju, taj senzor se premjestio na stražnju stranu uređaja kako prikazuju i neslužbene fotografije.

Otkrivena je i navodna dostupnost uređaja kao i njegova cijena. Ovogodišnji Samsung Unpacked na kojem će južnokorejski div službeno otkriti perjanicu se očekuje 29. ožujka u New Yorku, a u Europi će cijene 5,8-inčnog i 6,2-inčnog modela redom biti 799€ i 899€. Početak prodaje se očekuje 21. travnja.

Izvor: VentureBeat