KAKO KAD

Ovaj Peugeot malo ima, a malo nema - upravljač i papučice

02.03.2017 u 19:06

Bionic
Reading

Peugeot Instinct koncept bit će predstavljen na salonu automobila u Ženevi, a ovisno o modu vožnje upravljač i papučice se uvlače

Uz Peugeot Responsive i-Cockpit redefinirana je unutrašnjost kako bi odgovarala potrebama autonomne vožnje. Sučelja se konfiguriraju prije, tijekom i nakon vožnje, ovisno o odabranom načinu kretanja i profilu korisnika. Peugeot Instinct koncept nudi četiri načina kretanja automobilom, dva za vožnju (Drive Boost ili Drive Relax) i dva autonomna (Autonomous Sharp ili Autonomous Soft). 

U potonja dva papučice i upravljač se uvlače te tako vozaču pružaju više mjesta. Ako poželi kontrolu nad automobilom može ju povratiti putem iDevice uređaja na središnjoj konzoli pored 9,7 inčnog ekrana osjetljivog na dodir, navodi Peugeot.  Prvi put u svijetu funkcionalna je platforma IoT (Internet of things) integrirana u automobil. 

  • +13
Peugeot Instinct koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Newspress

Riječ je o platformi Samsung Artik Cloud, koja automobil spaja s cloudom korisničkim računom njegovog vlasnika. Peugeot Instinct koncept djeluje se u sinergiji sa svim povezanim uređajima kako bi se mobilnost živjela na nov način. Automobil preuzima podatke koje korisnik želi dijeliti s njim, podatke s pametnog telefona, povezanog sata ili iz pametne kuće.

Peugeot Instinct koncept Autor: Peugeot