NOVOSTI S IFA-e

Ova pametna vaga može pratiti zdravlje živaca i arterija

02.09.2022 u 13:57

Bionic
Reading

Proizvod također dolazi s godinom Withingsove nove usluge Health Plus koja pored zdravstvenih savjeta korisnicima također može složiti i prikladan jelovnik (recepti uključeni)

Withings ima još jednu pametnu vagu. Kompanija je na IFA 2022 predstavila model Body Comp koji pored 'uobičajenog' sastava tijela može procijeniti zdravlje korisnikovih arterija i živaca. Withings je također predstavio novu coaching uslugu Health Plus koja će korisnicima vage pomoći doseći njihove ciljeve, piše Verge.

Pametne vage poput Body Compa koriste BIA kako bi poslali struju kroz tijelo i otkrili omjer mišića, vode, kostiju i sala. Nova opcija koju vaga nudi je vaskularna starost, visceralna starost, visceralna masnoća i zdravlje živaca. Visceralna masnoća referira na salo na koje su naslonjeni organi.

Ona utječe na hormone u tijelu ili koliko brzo valovi pritiska putuju kroz krvnu žilu. Također može mjeriti kakvo je stanje arterija u odnosu na starost osobe. Oni kojima je vaskularna starost viša nego kronološka imaju veći rizik kasnijeg razvijanja kardiovaskularnih poteškoća.

Body Comp je prva Withingsova vaga koja koristi tu opciju.

Sva ta mjerenja su jako zgodna značajka, no velika količina podataka ne pomaže bez konteksta, pa je zato Withings uveo novu uslugu Health Plus. Riječ je o usluzi koja se plaća te koja otključava nove izmjere i predlaže stvari koje korisnik može raditi kako bi si poboljšao zdravlje. U aplikaciju se tako može ubacivati hrana, raspoloženje i spavanje, a uređaj iz toga može izvući prijedloge za svakodnevnu vježbu i čak recepte za jela.

  • +5
IFA Berlin Izvor: Ostale fotografije / Autor: NN

Korisnici nakon toga mogu pristupiti seriji šesterotjednih modula dizajniranih za poboljšanje aktivnosti i sna, menadžment stresa i prehranu. Povrh svega, aplikacija generira tjedna izvješća koja se mogu dijeliti sa liječnikom. Health Plus je za sad jedino dostupan uz vagu Body Comp. Uređaj košta 209.95 dolara i sa sobom donosi jednogodišnju pretplatu koja nakon istjeka iznosi 79.95 dolara godišnje.

Vaga Body Comp bit će dostupna od 4. listopada putem Withingsovog službenog internetskog dućana.