DOMAĆI SOFTVER

Ova aplikacija će vam smještaj u Dubrovniku pronaći u trenu

15.07.2014 u 15:21

Bionic
Reading

Last Minute Dubrovnik je besplatna aplikacija za pametne telefone i tablete. Razvila ju je tvrtka Planet 1107 u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, a ona je dala potrebne podatke

Dostupna je za Android i iOS, a prikazat će vam sve što grad pod Srđa može ponudili kad vam zatreba smještaj, od soba i apartmana do hotela, kao i više informacija o svakoj pojedinoj ponudi, poput cijene, adrese, fotografija, lokacija i tome slično. Zelenom bojom označene su one koje su slobodne, crvenom one koje su zauzete.

Po lokacijama možete virtualno švrljati koristeći mapu ili ih pregledati u obliku popisa. Ugrađena je i tražilica, a s vlasnicima možete kontaktirati SMS-om, e-poštom ili ih nazvati, sve bez napuštanja aplikacije.

Responzivna je, tako da će se prilagoditi prikazu na zaslonima različitih veličina, a dostupna je na engleskom, hrvatskom, njemačkom, ruskom, japanskom, španjolskom i francuskom jeziku.


Razvijen je i backend sustav, putem kojeg vlasnici mogu registrirati svoje objekte za iznajmljivanje, kao i osvježavati podatke o njima, dodavati fotografije, mijenjati status popunjenosti...

Na razvoju aplikacije tročlani tim radio je dva mjeseca, kaže Goran Vukšić, direktor tvrtke Planet 1107. Do kraja godine očekuje nekoliko tisuća preuzimanja na svakoj platformi, što smatra realnom procjenom ako se uzme u obzir broj turista koji posjete Dubrovnik.

Projekt je financirala TZ Dubrovnik kako bi pomogla iznajmljivačima u promociji i iznajmljivanju smještaja. U ovom trenutku aplikaciju koristi 250 vlasnika smještajnih jedinica, a Vukšić je uvjeren kako će taj broj rasti jer je zanimanje veliko.

Nove nadogradnje su već u pripremi, kaže Vukšić, i bit će uskoro dostupne. Dodat će, primjerice, izdanje na talijanskom, proširiti pretraživanje dodatnim opcijama... Aplikacija za Windows Phone nije u planu.

Ista je tvrtka već razvila aplikaciju u suradnji s dubrovačkom Turističkom zajednicom - Dubrovnik AR