BRAVE NEW WORLD

Oko 500 posjetitelja isprobavalo dronove, 3D printere...

07.06.2016 u 06:47

Bionic
Reading

TIjekom vikenda u sklopu festivala 'Brave New World' mogli ste naučiti kako upravljati dronovima, uzgajati biljke u hidroponskim uvjetima, izrađivati automatizirane košnice, koristiti 3D printer...

Adrenalinska utrka dronova, u kojoj su snage odmjerili profesionalci u sve popularnijem futurističkom sportu, održana je 5. lipnja u zagrebačkom Hub385, čime je završio prvi vikend festivala novih tehnologija Brave New World.

Velika hala bivše tvornice Heruc pretvorena je u trkalište bespilotnih letjelica na kojem su znatiželjnici mogli su na radionici naučiti upravljati dronom i okušati se u praksi.

Cijeli dan su na raspolaganju bile besplatne radionice na kojima su polaznici učili kako uzgojiti biljke u automatiziranom hidroponskom okruženju bez klasičnih metoda vrtlarstva i izraditi automatizirane košnice koje osiguravaju ugroženu populaciju pčela, dizajnirati aplikaciju za uređaj interneta stvari, napraviti robote uz pomoć lego kockica te izraditi i kontrolirati elektroničke uređaje....

Zainteresirani za 3D printer naučili su modelirati i programirati, a potom isprintati vlastiti model i ponijeti ga kući.


Prvi dio festivala Brave New World okupio je više od 500 posjetitelja i sudionika na 28 radionica, a 18 izlagača predstavilo je svoje inovativne projekte i izloške.

Drugi dio bit će održan od 10. do 12. lipnja, kada je na rasporedu i 48-satni hackaton s ulaganjem vrijednim milijun kuna kao prvom nagradom. Najbolji startupovi ući će u šestomjesečni program tijekom kojeg će, uz pomoć inozemnih i domaćih stručnjaka, raditi na razvoju svojih projekata u Hubu385, imati pristup tehnološkom laboratoriju i potrebnoj opremi.

Prijaviti se možete besplatno na stranici CityOS-a.