OD 22. DO 29. LIPNJA

Odabrani sudionici devete Fotosofije

16.06.2014 u 15:44

Bionic
Reading

Sa sudionicima iz Slovenije, BiH i Srbije, Fotosofia nastavlja povezivati fotokreativce i fotopubliku iz cijele regije. Odabrano je 15 sudionika fotografa i 11 članova modnog tima devete Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog fotoseminara Damira Hoyke koji će se održati u Termama Tuhelj od 22. do 29. lipnja 2014. pod pokroviteljstvom kompanije Epson.

'Odabir sudionika Fotosofije uvijek predstavlja veliko uzbuđenje kako meni, tako i mojim fotosofima - seminaristima prethodnih generacija kojih je sada već više od stotinu. Naime, sistem je takav da se po završetku seminara svaka nova generacija priključuje starima u aktivnostima tijekom godine, pa se svi veselimo obogaćenju naših života novim fotokreativcima,' rekao nam je Hoyka istaknuvši kako će ovogodišnji seminaristi zahvaljujući kompanijama Epson, Hrvatska Lutrija i Lidl Hrvatska imati prilike osjetiti djelotvornost svoje fotokreativnosti u praksi.

Dok je fotografe Hoyka odabrao uz pomoć svojih fotosofa, u biranju modnog tima - fotomodela, make-up artista, stilista, modnih dizajnera i frizera - s kojima će seminaristi na Fotosofiji 9 realizirati modni photo session, pomogli su mu frontman Psihomodo Popa Davor Gobac, glumica Vanessa Radman te glavna urednica magazina Grazia Selma Terlević.

Gobac je priznao da mu je sudjelovanje u ovom žiriju bilo inspirativno, no nimalo jednostavno iskustvo: 'Meni su svi kandidati bili super i rekel sam Hoyki da nek' proširi Fotosofiju da ih sve može uzet.'

Niti Vanessi nije bilo lako u mnoštvu talenata odabrati najbolje, a najviše je se dojmio njihov nastup. 'Iz toliko različitih energija mogao bi se napraviti dobar kazališni komad. Definitivno,' rekla nam je.

15 odabranih fotografa možete upoznati ovdje, a članove Fotosofia 9 Fashion Teama ovdje