SVE JE SPREMNO

Odabrani članovi Fotosofia Fashion Teama

24.06.2013 u 09:48

Bionic
Reading

Na nedavnom castingu u Hoykinom atelieru, odabrani su ženski i muški fotomodeli, make up artisti, stilisti, frizeri i modni dizajneri koji će s fotografima-seminaristima osme Fotosofije u realizirati modni photosession

Seminar Fotosofia, koji se ove godine pod pokroviteljstvom kompanije MasterCard održava u Termama Tuhelj, temelji se na ideji fotoedukacije, networkinga i predstavljanja javnosti talentiranih fotografa. Unazad četiri godine, seminar je bogatiji za sličan koncept podešen suradnicima koji su fotografu neophodni za realizaciju modnih snimanja.

Princip odabira članova Fotosofia Fashion Teama sličan je načinu odabira fotografa - zainteresirani se prijavljuju na natječaj prezentacijom svog dotadašnjeg rada, a odabrani u uži izbor prolaze intervju nakon kojeg slijedi finalna odluka.

'Izuzetno me veseli upoznavati ljude koji se trude ostvariti svoje snove. Ovaj projekt je moj pokušaj da u tome malo pomognem onima čiji su snovi vezani uz modnu fotografiju', rekao je Hoyka. 'Teško je opisati zadovoljstvo kad nakon seminara vidim kako, primjerice, Facebook vrvi modnim fotografijama koje su realizirali timovi ljudi spojenih na Fotosofiji.'


Ove godine Hoyki su u odabiru kandidata pomogli glumci Barbara Nola i Goran Grgić koji su priznali da im odluke tog tipa nisu lake, jer cijene rad svakog kandidata. Zadatak im je bio otežan i time što se ove godine na natječaj za desetak mjesta prijavilo više od pedeset kandidata, no budući da su profesionalno gotovo na dnevnoj bazi okruženi modnim suradnicima, iskustvo im je puno pomoglo u odlučivanju.

Članove ovogodišnjeg Fotosofia Fashion Teama, koji će fotografirati žensku kolekciju Hippy garden Cruise Collection i mušku Jelene Aleksić, možete upoznati na www.fotosofia.info.