KOMA POTEZ

Nvidijin GeForce Experience je postao brži, no to vam se možda neće svidjeti

12.09.2016 u 05:40

Bionic
Reading

Nvidia je ovih dana otkrila GeForce Experience 3.0, novo izdanje softvera koji se 'nalazi na desecima milijuna računala opremljenih GeForce grafičkim karticama'. Novitet je brži do tri puta, no donosi i neke stvari koje će vlasnike Nvidia kartica itekako razljutiti

GeForce Experience Nvidia opisuje kao najjednostavniji način za nadogradnju upravljačkih programa za njihove grafičke kartice, optimizaciju performansi u brojnim igraćim naslovima te podjelu snimljenog sadržaja i postignuća s drugim korisnicima diljem svijeta.

Sučelje izdanja 3.0 je potpuno redizajnirano, a mogućnosti drastično poboljšane. GeForce Experience sada može snimati sadržaj za vrijeme igranja u 60 FPS-a te do razlučivosti 4K, u full-screen ili windowed modovima. Moguće je sadržaj postaviti na YouTube u izrezanoj ili kompletnoj verziji, a za vrijeme igranja podržan je prijenos uživo na YouTube i Twitch (1080p60). Pri tom, GeForce Experience 3.0 radi do tri puta brže, a zauzima i 50 posto manje radne memorije nego do sada.

No, postoji i problem koji će mnoge odvratiti od korištenja ovog komada softvera općenito.


Nvidia korisnike tjera da za pristup GeForce Experienceu koriste svoje Facebook, Google ili Nvidia korisničke račune i pripadajuće e-mail adrese. Srećom, kompanija obećava kako će se upravljački programi moći preuzeti i van GFE 3.0.