UREDSKO ČUDO

Novi monitor iz Philipsa dolazi s pop-up web-kamerom

11.08.2016 u 08:10

Bionic
Reading

Philips je predstavio novi monitor s integriranom web-kamerom koja se aktivira kada je potrebno, a inače ostaje sakrivena unutar okvira

Novi 27-inčni 272B7QPTKEB monitor koji će za prodaju biti dostupan u kolovozu kombinira ovu mogućnost ekstra sigurnosti s visokom Quad HD rezolucijom, ekstra širokim kutevima gledanja zbog tehnologije IPS panela, USB-om 3.0 te PowerSensor tehnologijom za veću ekološku produktivnost. Ostali modeli u obitelji novih Philips monitora s pop-upweb-kamerama, poput 24-inčnog ili monitora s UHD rezolucijom, predstavit će se do kraja godine.

'Naš najnoviji model monitora omogućuje korisnicima još veću sigurnost uz integriranu web-kameru koja se uključuje kada je potrebna za sastanke, a u protivnom je ugašena kada se ne upotrebljava', rekao je Albert Ulfman, product manager za Philips monitore EMEA u MMD-u.

Monitor je dizajniran da izvuče maksimalnu jasnoću gledanja iz izvora visoke propusnosti kao što su Displayport i HDMI. Monitor ima i mogućnost lančanog umrežavanja više monitora koristeći samo jednu vezu između svakog od dva uređaja. Ovaj način razmještaja žica sa samo jednim DisplayPort kabelom između niza monitora osigurava manje prenatrpanu konfiguraciju sustava.

Glavna prednost postavljanja više monitora jedan uz drugi je što ovakav način rada povećava produktivnost i omogućuje dobar multitasking. PowerSensor, primjerice, može 'osjetiti' sjedi li netko za stolom ili ne te automatski smanjuje svjetlinu ekrana ako korisnik nije pred ekranom.

Samo ova značajka smanjuje potrošnju energije i do 80 posto, a omogućuje i duži vijek uporabe monitora. Monitor ne sadrži bromirane inhibitore plamena (BFR) i napravljen je od 85 posto reciklirane plastike što ga čini pravim ekološkim alatom za povećanje produktivnosti.

Novi Philips 272B7QPTKEB dostupan je od kolovoza po maloprodajnoj cijeni od 5.299 kn.