hrvatska premijera

Nova generacija Samsung Galaxy J telefona i Gear VR uređaj stigli i kod nas

13.07.2017 u 12:49

Bionic
Reading

Novi Gear VR uređaj s upravljačem, poboljšana pametna kamera Gear 360 i potpuno novi Samsung DeX predstavljeni su javnosti jučer u Samsung Experience Store Arena u Zagrebu

'Svakako moramo naglasiti i novu paradigmu produktivnosti koju omogućava Samsung DeX, koji telefon povezuje s monitorom i tako gotovo u potpunosti može zamijeniti stolno računalo' objašnjava Pavle Zobundžija, direktor odjela telekomunikacija u regionalnom predstavništvu tvrtke Samsung Electronics. Dodao je kako Galaxy S8 omogućava nova iskustva kroz ekosustav pratećih uređaja - novi Gear360 i Gear VR.

Hrvatska premijera uređaja

Samsung Gear VR je prvi put predstavljen na ovogodišnjem sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congress (MWC) u Barceloni. Novi Gear VR uređaj s upravljačem nudi mogućnost upravljanja s manje pokreta za dugotrajno korištenje. Tipke za povratak na početni zaslon, glasnoću i povratak na prethodni zaslon koje se nalaze na upravljaču. Novi upravljač nudi i mogućnost sigurnog držanja, a čak i za vrijeme dinamičnih pokreta, remenčić za zglob omogućava korisniku sigurno držanje na ruku, za sigurno i udobno igranje.

Tvrtka Samsung okupljenima je premijerno pokazala i poboljšanu Samsung Gear 360 pametnu kameru koja omogućava snimanje video zapisa u 4K razlučivosti. Opremljena je i 8,4 megapikselnim senzorima slike i Bright Lens F2.2 lećama na oba dvostruka fisheye objektiva.

Više megapiksela

Hrvatsku premijeru imala je i nova generacija Samsung Galaxy J telefona. J7 i J5 su opremljeni prednjom kamerom od 13 megapiksela i stražnjom kamerom od 13 megapiksela s LED bljeskalicom, koja korisnicima omogućuje snimanje jasnih i oštrih fotografija čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Predstavili su i Galaxy J3, koji dolazi s čvrstim metalnim kućištem i može pohraniti jednaku količinu podataka kao J7 i J5 zahvaljujući većem kapacitetu memorije (16GB) i povećanom kapacitetu radne memorije od 2GB.