DOBRA IDEJA?

Samsung misli poboljšati VR tako da korisnike 'cima' elektrošokovima

17.03.2016 u 15:50

Bionic
Reading

Samsung je ovaj tjedan na događanju SXSW predstavio Entrim 4D 'slušalice' za uši, koje uz VR sustav služe za što bolje pružanje 'stvarnog iskustva' dok je korisnik u virtualnoj stvarnosti. Stvar radi tako da 'galvanski stimulira vestibul', ili (ne toliko) šaljivo - šalje elektrošokove u unutrašnje uho, čime korisnik sustava doživljava 'kontrolirane poremećaje' u osjećaju ravnoteže

Entrim 4D je napravio Samsungov C-Lab, a dok je način djelovanja ovakve vrste stimulacije poznat već neko vrijeme, ovo je jedna od prvih primjena. Južnokorejski div smatra da je našao onu idealnu - u svijetu virtualne stvarnosti.

Međutim, oni koji su imali priliku probati sustav osjećali su različite razine mučnine ili dezorijentiranosti pa je sasvim izgledno put do nečeg spremnog za potrošače još dalek. Samsung stoga planira umetnuti još elektroda u sljedeće generacije sustava kako bi '3D doživljaj' bio što potpuniji, a što je bitnije, Samsung možda nađe i rješenje za osjećaj mučnine pri korištenju VR naočala općenito: