SIGURNOST U POKRETU

Nova Avira donosi i PRIVATE WiFi Šifrirani VPN

28.05.2015 u 11:06

Bionic
Reading

Od ovog tjedna korisnicima je dostupan novi paket koji sadrži Avira Antivirus Pro i PRIVATE WiFi Šifrirani VPN. Stručnjaci IT tvrtke za sigurnost Avira najavili su izlazak novog paketa fokusiranog na ponudu malware zaštite za korisničke uređaje, kao i šifrirano surfanje na javnim WiFi mrežama

Kupci koji se odluče na kupovinu novog paketa bit će u potpunosti zaštićeni od zlonamjernih programa i krađe podataka. PRIVATE WiFi Šifrirani VPN savršeno upotpunjava paket, jer korisnicima pruža osobni VPN (Virtual Private Network) za automatsko šifriranje svih podataka kad se prenose preko bilo koje WiFi mreže.

'Avira i PRIVATE WiFi Šifrirani VPN imaju zajedničku misiju: ponuditi ljudima najbolje u klasi digitalne zaštite, gdje god se nalazili. U svijetu s povećanom mobilnosti odlučili smo pružiti našim klijentima zaštitu u pokretu: naš AntiVirus projektiran u Njemačkoj, bori se protiv svih vrsta virusa i u kombinaciji s profesionalnim servisom šifriranja, sprječava da se dogode bilo kakvi phishing napadi', rekao je Thorsten Bruchhaeuser, izvršni dopredsjednik Prodaje i Poslovnog razvoja u Aviri.

Uz sve skrivene opasnosti s kojima se susreću korisnici koji pristupaju javnim WiFi hot-spotovima, postalo je neophodno dodati još jednu razinu zaštite za njihove delikatne podatke. Kodirani VPN će zaustaviti hakere od presretanja privatnih podataka iz korisničkih uređaja, bez obzira na metodu koju haker koristi: otuđene WiFi pristupne točke, napad čovjek-u-sredini ili softversko špijuniranje.

Alok Kapur, predsjednik i glavni operativni direktor Private WiFi-a izjavio je: 'Uzbuđeni smo udruživanjem snaga s Avirom u stvaranju paketa potpune zaštite. Korisnici koji kupuju paket bit će vlasnici najboljih oružja za borbu protiv svih vrsta digitalnih napada i više se neće morati brinuti o tome da će njihovi privatni podaci završiti u rukama drugih bez njihovog pristanka'.

Novi paket proizvoda Avire distribuirat će se putem partnerske mreže na globalnoj razini, s početkom od ovog tjedna, a bit će dostupan na njemačkom i engleskom jeziku po za sada nepoznatoj cijeni.