PRVI PUTA U ŠEST GODINA

Nintendo zabilježio pad profita

05.05.2010 u 07:17

Bionic
Reading

Nakon što su analizirali podatke fiskalne godine, zaključno sa 31. ožujka, predstavnici Nintenda odlučili su o njima izvijestiti javnost. Po prvi puta u šest godine kompanija je zabilježila pad profita

U 'blagdanskom mjesecu', prosincu prošle godine, Nintendo je snizio cijenu svoje konzole Wii sa 250 na 200 dolara, što je definitivno doprinijelo prodaji, no kako se ispostavlja, to nije bilo dovoljno za povećanje profita. U protekloj fiskalnoj godini Nintendo je zabilježio profit od 2,4 milijarde dolara, što je pad od 9,4 posto usporedi li se brojka s prethodnom godinom.

Tijekom ove fiskalne godine Nintendo planira ukupno prodati 20 milijuna konzola Wii te oko 30 milijuna konzola DS, a dodatni broj kupaca privući će novim tehnologijama koje će predstaviti, poput trodimenzionalnih igara za koje nisu potrebne posebne naočale.

Jednako tako, tijekom ove godine Nintendo će uz svaku prodanu konzolu Wii besplatno isporučivati dodatke u vrijednosti 50 dolara, konkretno igru Wii Sports Resort te upravljač za igru MotionPlus.