ŽRTVA RECESIJE

Nema više Abita

22.12.2008 u 08:43

Bionic
Reading

Tvrtka Abit dobro je poznata računalnim entuzijastima. Na pitanje 'Koju matičnu ploču da kupim?' godinama je odgovor bio: 'Pa, nešto od Asusa ili Abita.' Nažalost, unatoč kvalitetnim proizvodima, Abit nije preživio recesiju

Nakon prvotnih najava da će Abit prestati proizvoditi matične ploče, situacija se ipak pokazala još gorom: tvrtka Abit posve će prestati postojati 31. prosinca 2008. godine.

Abitov vlasnik, tvrtka Universal Scientific Industrial, u procesu je restrukturiranja i pokazalo se da će Abit jednostavno morati biti ugašen da bi tvrtka opstala. Abitov pad zapravo je započeo 2006, kada je smijenjena čitava uprava zbog sumnjivih stavki u poslovanju, a Abit je bio prisiljen prodati se USI-ju. Nažalost, ta tvrtka nije uspjela revitalizirati Abitov brand, te je posljednjih godina prodaja nezadrživo opadala. Vjerujemo da nisu ni prvi ni zadnji tehnološki div koji će snaći ista sudbina, jer se iz dana u dan pokazuje da je dubina recesije u SAD-u, ali i u ostatku svijeta, veća nego što se mislilo.