CJELODNEVNI SEMINAR

Naučite o energetskoj učinkovitosti kroz 'Budućnost ugodnog stanovanja'

30.04.2013 u 15:04

Bionic
Reading

Seminar je prije svega namijenjen studentima koji su zainteresirani za energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i održivu gradnju

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) organizira cjelodnevni besplatni seminar namijenjenom studentima zainteresiranima za područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održive gradnje. Seminar pod nazivom 'Budućnost ugodnog stanovanja (BUS)' održati će u subotu, 4. svibnja 2013. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu u Velikoj predavaonici (81), Kačićeva 26, 10000 Zagreb od 9,15 do 16,30 sati.

Radi se o cjelodnevnom seminaru za studente koji za cilj ima potaknuti studente na razmišljanje i kritičko promatranje budućnosti. Studenti su konzumenti te budućnosti i potrebno ih je već sada potaknuti na donošenje odluka koje će im u budućnosti osigurati kvalitetan život, u svim aspektima.

Ove godine tema je grad gdje će nastojati kroz niz predavanja zaokružiti priču o tome što je stanovanje u gradu i koje su strategije održivog razvoja. Predavači su redom ugledni profesori s fakulteta, ali i predstavnici tvrtki partnera i partnerskih organizacija.

Cijeli seminar je organiziran u četiri bloka. Prvi blok odnosi se na strategije i vizije grada i što bi on trebao/mogao biti. Drugi blok je blok s predavanjima na teme problema koje trenutačno uočavaju i na koje su predavači kroz svoja istraživanja ili rad nastojali odgovoriti. Treći blok vezan je uz financiranje projekata. Prvo pitanje u razgovorima o održivosti je, a tko to može platiti. Nastojat će kroz dva predavanja odgovoriti i na tu temu. Zadnji blok je blok predavanja o realiziranim projektima i strategijama uspješnog razvoja.

Više o predavanjima, prijavama i sve ostale informacije vezane za BUS pronađite na www.supeus.hr i na Facebook stranici BUDUĆNOST UGODNOG STANOVANJA 2013.