INTERNETSKI SERVISI

NASA ima poslasticu za sve ljubitelje svemirskih pustopoljina

12.12.2016 u 08:39

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme, američka svemirska agencija NASA sve više truda ulaže u približavanje goleme količine multimedijalnog sadržaja s ljudima diljem svijeta. U listopadu su na foto servis Flickr postavili tisuće slika iz ere misija Apollo, a u prosincu su sad otvorili trezore gomili novog sadržaja na službenim stranicama servisa Pintereset i servisu GIPHY

Na svom Pinterest računu, NASA će objavljivati i nove i povijesne sadržaje u video i slikovnom izdanju. Ova društvena platforma omogućuje korisnicima pregledanje velike količine sadržaja kojeg mogu staviti na vlastite račune tj. kolekcije pinboards. Sadržaj je grupiran u različite kolekcije poput 'Earth Right Now', 'Solar System & Beyond' i dr.

GIPHY, golemi servis koji sadrži animirane slike u formatu GIF također je mjesto gdje se usidrila NASA. Kako je on vezan na gomilu drugih postojećih društvenih mreža (a posebno Twitter i Facebook), korisnici će lakše no ikad moći uživati u dodatnom sadržaju kojeg taj format omogućuje.

'NASA želi inspirirati javnost i redovito će osvježavati sadržaj na novim servisima te kroz društvene mreže', poručuje američka svemirska agencija i poziva javnost da što češće posjećuje njihove račune kako bi uživali u novom materijalu.